Tuzla 40 Pafta’ya imar müjdesi!
Tuzla Belediye başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla 40 Pafta’ya imar müjdesini sosyal medyadan paylaştı. 10 yıldır çivi bile çakılamayan Postane ve Cami Mahallesi’ndeki alan, Tuzla Belediyesi tarafından planlandı. Revizyon Uygulama İmar Planı, Anıtlar Kurulu ve İBB tarafından da onaylanarak bu bölgede yapılaşmanın önü açıldı.

Tuzla’da ilk yerleşim alanları içinde yer alan ve günümüzde köy içi olarak bilinen 40 pafta, ; İstanbul II no’ lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 23.2.1993 gün ve 3022 sayılı kararı ile 1.Derece Kentsel Sit alanı, 16.4.1998 gün ve 4762 sayılı kararı ile III. Derece Arkeolojik Sit alanı olarak ilan edildi. Bakanlar Kurulunun 15.05.2006 gün ve 2006/10455 sayılı kararı ile Yenileme Alanı ilan edildi ve 02.06.2006 gün ve 26186 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 10 yılı aşkın süredir imara kapalı olan 40 pafta, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın girişimleriyle çözüme kavuştu. Tuzla Belediyesi tarafından hazırlanan yenileme avan projeleri, önce İBB Meclisi tarafından onaylandı. Köyiçi bölgesinin yapılaşmaya hazır hale gelmesinin altlığı olan Koruma Amaçlı İmar Planı da İstanbul II. Numaralı Yenileme Alanları Koruma Bölge Kurulunun 18.10.2016 tarihli ve 1726 sayılı kararı ile onaylandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi de, 14 Aralık 2016 Çarşamba günkü toplantısında planı onayladı. 

Vatandaşlar, İmar Durumunu Tuzla Belediyesi’nden Öğrenecek
Tuzla 40 Pafta Köy İçi Koruma Amaçlı İmar Planı’nın onaylanmasını sosyal medyadan duyuran Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bölgede yaşayan vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. Başkan Yazıcı, “40 Pafta ilçemizin en eski yerleşim yeri olmasına rağmen, imar planında var olan teknik problemler sebebiyle gelişme gösteremiyordu. Tuzla tarihini ve hafızasını taşıyan bu bölge, artık imar ve şehircilik kuralları doğrultusunda, planda belirtilen hususlara uygun bir şekilde gelişme gösterecek. Vatandaşlarımız, belediyemizin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurarak imar durumunu alabilirler” dedi. 

Tuzla Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181