Tuzla Tepeören'de 9300 tapu yakında hak sahiplerine teslim edilecek!
Tuzla Belediye Başkan Dr. Şadi Yazıcı, 1. ve 4. etap imar uygulaması tamamlanan Tepeören’de 9300 tapunun hak sahiplerine dağıtıma hazır olduğunu, imar uygulaması devam eden 5.,6. ve 7. etapta 2.630 tapu daha dağıtacaklarını söyledi. Planların ardından mahallenin gelişmesi ve yapılaşmasının hızlanacağını belirten Başkan Yazıcı, “2018, Tepeören’in altın yılı olacak” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tepeören Güzelleştirme Derneği’nde mahalle sakinleriyle halk meclisi düzenledi. Belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte mahalle sakinlerinin misafiri olan Başkan Yazıcı, “Tepeören’de yaptığımız en önemli hizmet, mahallenin geleceğini yakından ilgilendiren planlamalardır” dedi.
 
Plan Tadil Etmek, Yeni Plan Yapmaktan Daha Zor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mahallenin geçmişten gelen sıkıntıları ve gelecek adına ferahlamasını sağlayacak planlama konusuna geniş bir yer ayırdı. Tepeören’de 9.300 tapunun hak sahiplerine dağıtılmaya hazır durumda olduğunu vurgulayan Başkan Yazıcı, “Tepeören Mahallesinde en önemli çalışmamız sorulursa buna vereceğimiz yanıt Tepeören ve çevresinin planları konusunda yaptığımız çalışmalardır. Tepeören, Akfırat ve Orhanlı’daki planları tadil etmek çok kolay olmadı. Tadil ederken yaşadığımız sıkıntılar yeniden plan yapmaktan daha zordu. Bozulmuş, mahkemelik olmuş veya yanlış yapılmış planların tekrar düzenlenmesi konusunda mecburen yeniden yapmak zorunda kaldık. Tepeören 1. ve 4. Etap imar uygulamasını tamamladık. 9.300 tapuyu yakında hak sahiplerine dağıtacağız. 5., 6. ve 7. etap imar uygulamasına devam ediyoruz. Bu bölgedeki imar uygulamasında 2.630 tapuyu daha sahiplerine vereceğiz. Planlamalar, Tepeören ve çevresinin gelişmesi açısından en önemli adımlardan bir tanesini oluşturdu.” dedi.

2018, Tepeören’in Altın Yılı Olacak
Tüm imar uygulamaları ve planlamaları belediye bünyesinde hazırladıklarının altını çizen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Biz asla bozulan, mahkemeye verilen ve uygulaması bozulan plan istemiyoruz. Planlamaları hizmet satın alarak değil, kendimiz yapıyoruz. Bunu da hakkaniyete uygun ve kimsenin inisiyatifine bırakmadan gerçekleştiriyoruz. yaptığımız hiçbir plan bozulmadı ve yaptığımızın planların hepsi uygulamaya girdi ve devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, planlama sonrası için Tepeören’in geleceği hakkında ise şu ifadeleri kullandı: “Yeni planlarla beraber kilometrelerce yol açacağız. Tapu dağıtacağımız yerlerde 2-3 ay içinde yolları açacağız. Herkes tapusunu aldıktan sonra yapılaşmasını veya yatırım gelecekse alan hangi fonksiyona sahipse ona göre yapılaşmasını sağlayacak ve bu bölgenin gelişimi için öncü ve önemli bir adım olduğunu ifade ediyorum. Hızlı bir yapılaşma ve şehirleşmenin daha ciddi bir şekilde oluşması sağlanacak. 2018, Tepeören’in altın yılı olacak”

Tepeören’i Geleceğe Taşıyacak Projeler Devam Ediyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mahalle ve yakın çevresinin planlamalarının yanı sıra ulaşım projeleri ile de gelişimine önayak olduklarını vurguladı. Orhanlı-Tepeören 2. Etap yolu, Eski Ankara asfaltı yol genişletme çalışmaları, Orta Mahalle-Tepeören bağlantı yolu, Tepeören kavşağı düzenlemesi, Tem Kuzey ve Güney yan yolları hakkında sunum eşliğinde bilgi veren Başkan Yazıcı, “Tepeören’de bu gelişmeler yaşanırken ulaşım konularına da dikkat ettik. Tepeören’e ulaşımı sağlayan yolların yenilenmesi, iyileştirilmesi ve genişletilmesi ile bu bölgedeki sanayinin getirmiş olduğu trafik yoğunluğunu ortadan kaldırıyoruz.” ifadesini kullandı. Başkan Yazıcı, yine aynı bölgede otogar ve 3. köprü bağlantı yolu projelerinin de Tepeören’in cazibesini arttıracağını söyledi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bölgesel gelişimi sağlayacak bir diğer projenin de teknopark kullanımına tahsis edilen eski Akfırat Ek Hizmet Binası olacağını söyledi. Başkan Yazıcı, “Akfırat’taki belediye ek hizmet binamızın olduğu yer Teknopark olarak dizayn edildi. Bu bölgeye temel bilimler konusunda bir üniversite yapımını da ekledik. Bölgeniz özellikle tıbbi malzeme konusunda Ar-Ge çalışmaları ile güzel bir bilim yuvası oluyor. Buradaki ulaşım ve hareketlilik çok artacak” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İSKİ’nin 9 km. uzunluğundaki atıksu tünelinin koruma havzasındaki altyapı sorununa köklü çözüm sağlayacağını açıkladı. Başkan Yazıcı, Halk Meclisi’nde başta yeni bir cami yapımı projesi olmak üzere belediyenin diğer hizmet ve projeleri hakkında da detaylı bilgi verdi.

Vatandaşların sorularını da yanıtlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bir sonraki buluşmanın tapu dağıtım töreninde gerçekleşeceğini belirterek Halk Meclisi’nden ayrıldı.

Tuzla Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181