'Ümraniye-Çekmeköy metro hattı 1 aya tamamlanacak'!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy Metro çalışmalarının bir ay içerisinde tamamlanacağı müjdesini verdi. Başkan Uysal, "Çekmeköy Metrosu, Türkiye'de ilk defa yapılan sürücüsüz metro çalışmasıdır. Sürücüsüz olduğu için test çalışmaları uzun sürdü" dedi.

Sürücüsüz metro müjdesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal 'Üsküdar, İmraniye, Çekmeköy Metrosu sürücüsüz olduğu için test çalışmaları uzun sürdü. Vatandaşımız bu kadar sabretti en geç bir ay içerisinde açacağımızın sözünü veriyoruz' dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Florya Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen gazetecilerle tanışma toplanüsmda basın mensuplarının soruları yanıtladı. Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy Metro çalışmalarının bir ay içerisinde tamamlanacağı müjdesini veren Başkan Mevlüt Uysal, "Çekmeköy Metrosu, Türkiye'de ilk defa yapılan sürücüsüz metro çalışmasıdır. Testleri uzun zamandır devam ediyor. Şu anda testler bitti ve sertifikası alınması gerekiyor. Yanılmıyorsam bu hafta içinde sertifikası alınacak. Vatandaşlarımız bu kadar sabrettiler en geç bir ay içerisinde açacağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu.

DÖNÜŞÜM YERİNDE YAPILACAK 
Kentsel dönüşüm konusunda İstanbul'da prensibim açıklayan Başkan Mevlüt Uysal, "Eğer kentsel dönüşüm yapılacaksa yerinde yapılacak. Hiçbir şekilde ilave imar artışı olmadan yapılacak. Yani yıkılıp yeniden aynısı yapılacak. İlave bir bina veya dairede yapılmayacak. Büyükşehir olarak kentsel dönüşüm için 1 milyar TL bütçe ayırdık. Biz yerinde dönüşüm yaparken, vatandaşın metrekaresinden yüzde 20 düşük yapılacak."

DİKEY DEĞİL YATAY MİMARİ
Yatay mimarinin daha doğru olduğunu söyleyen Başkan Mevlüt Uysal, "İlk bakışta site çok cazip gibi geliyor ama ben insani açıdan, komşuluk ilişkilerini daha iyi tutan alçak katlı yatay mimari dediğimiz o yapıların daha doğru olduğunu düşünüyorum. Ama mimarlarımız da tam tersine ne kadar yükseltirsek konumunda kalıyorlar" şeklinde konuştu.

GÖKDELENLERE İZİN VERİLECEK Mİ?
Mevlüt Uysal, yeni yapılacak gökdelenler karşısındaki tavrını 'Yeni gökdelenlere izin vermemek için mücadele edeceğiz. Bu kadar dar alana 3-5 katla sığmak mümkün değil ama teşvik edici değil, fren olacak şekilde hareket edeceğiz" diye açıkladı. Mimarların da bu konuda yardımlı olmalarını beklediklerini söyledi.

İstiklal Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181