Ümraniye'de 'Sosyal Market ve Sosyal Hizmet Birimleri ve Spor Salonu' nun temeli atıldı!
Ümraniye’ye 400’ü aşkın kalıcı eser kazandıran Ümraniye Belediyesi, sosyal hizmetler alanındaki hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor. Sosyal hizmetler kapsamında düzenlediği Gıda Bankacılığı projesi ile ekonomik açıdan durumu iyi olmayan vatandaşlara, gıda, temizlik, giyecek maddeleri bulunan ihtiyaç malzemelerinin sahiplerine ulaştırıldığı Sosyal Marketlere bir yenisini daha ekliyor. Ümraniye Belediyesinin bugün itibariyle İstiklal Mahallesinde temelini attığı Sosyal Market hizmet binasında, vatandaşlara gıda yardımının dışında plates ve fitnes salonu hizmeti de verilecek. Ayrıca Sosyal Hizmetler Merkezinin hizmet vereceği 11 adet ofis ve 1 adet çok amaçlı salon bulunan binada, mescit salonu da bulunuyor. Sosyal Market ve Sosyal Hizmet Merkezi binasının bodrum katındaki depolama alanları sosyal marketlere ait lojistik merkez olarak kullanılacak.    
 
Ümraniye Belediyesi tarafından bugün açılışı gerçekleştirilen Sosyal Market ve Sosyal Hizmetler Birimleri ve Spor Salonları hizmet binasının temel atma programına, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Selim Çelenk, Ümraniye Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, İstiklal Mahallesi Muhtarı Servet Şimşek, Ümraniye Belediyesi Meclis Üyeleri, birim müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Program tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ile başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu ve Kuran tilaveti ile devam etti.

İstiklal Mahallesi Muhtarı Servet Şimşek selamlama konuşması gerçekleştirerek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'a İlçeye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerini sundu. Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur bir selamlama konuşması yaparak, Sosyal Market ve Sosyal Hizmetler Birimi ve Spor Tesisleri hizmet binasının teknik özellikleri hakkında bilgiler verdi. İl Sosyal Hizmetler Müdürü Selim Çelenk selamlama konuşması gerçekleştirerek, temeli atılacak Sosyal Market hizmet binasının hayırlara vesile olmasını diledi. Ümraniye’de kıyıda köşede garip guraba kimse olmasın diye koşturuyoruz. Bu işin içinde emeği olan herkese ve özellikle Belediye Başkanımız Hasan Can’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.                     

BAŞKAN HASAN CAN: “ÜMRANİYE’Yİ SOSYAL HİZMETLER VADİSİ HÂLİNE GETİRDİK”
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bugün burada yeni bir mutluluğu yaşıyoruz. Ümraniye’ye yaptığımız yeni hizmetin temelini atıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren yol, kaldırım, park, bahçe hariç 11-12 günde bir böyle bir hizmet binası hizmete açtık. Türkiye’de güzel hizmetleri sunmaya çalışan 3-5 belediyeden birisiyiz” dedi. Geçmiş dönemlerdeki ekonomik sıkıntıları da dile getiren Başkan Hasan Can, “Türkiye çok değişti. İstanbul çok değişti. Ümraniye’de en çok değişenler arasındadır” dedi. “700 bin nüfuslu olan Ümraniye ilçesi Türkiye’nin en büyük 7-8 ilçesinden birisidir” diyen Başkan Hasan Can, “Şu anda Ümraniye’de yaklaşık 305 bin yapı stoku var. Bunun 175 bin tanesi bizim zamanımızda yapılmış binalardır. Ayrıca bunları borçsuz bir şekilde gerçekleştirdik” dedi. Sosyal belediyeciliğe değinen Başkan Hasan Can, “Yol, park, kaldırım yaparsınız ama insanların karnı açsa üzerine yağmur yağıyorsa kimse sizin yaptığınız parkları kaldırımları alkışlamaz, dolayısıyla garibin gurabanın yanındayız. Bizim geçmişte hayal bile edemediğimiz hizmetleri devletimiz sosyal hizmet faktörü ile bizlere sunmaktadır. Belediyemiz fakirin fukaranın derdine derman olmaya çalışıyor. Yaptığımız binanın 1.katını İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne tahsis ediyoruz” dedi. Başkan Hasan Can, “Göreve geldiğimizde fakir fukaraya nasıl yardım edeceğimize dair bir müdürlüğümüz yoktu. Sosyal hizmetler müdürlüğümüzde yaklaşık 100 kişiye yakın kardeşimiz Ümraniye’deki dezavantajlı vatandaşlarla ilgileniyor. Dolayısıyla Ümraniye’yi sosyal hizmetler vadisi haline getirdik. “Ümraniye’de ki aşevimizde 100 bin kişiye yemek çıkaracak kapasiteye sahip bir belediyeyiz. İnşallah burada yapacağımız sosyal marketimiz 3.sosyal marketimiz olacak” dedi. Ümraniye’ye 4.sosyal marketi açmayı hedeflediklerini söylen Başkan Hasan Can, “Biz, hükümetimiz, belediyelerimiz bir bütün olarak hizmete devam ediyoruz” dedi.

Başkan Hasan Can, Ümraniye’ye Ağustos sonu itibariyle metro geleceğini söyledi ve Kazım Karabekir bölgesinin imar planı hakkında bilgi vererek, Kazım Karabekir bölgesinde sonbaharda imar ruhsatlarını verebilecek hale geleceklerini söyledi. Başkan Hasan Can, 15 Temmuz sürecine de değinerek “Kalkışmayı dirayetli milletimiz ve hükümetimizle birlikte bertaraf ettik. Asla bu ülkeyi teslim etmeyiz” dedi. Başkan Hasan Can, “Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervisoğlu selamlama konuşması yaparak, “Serin ve yağmurlu günlerden sonra bugün güneşli bir günde çok güzide faydalı bir hizmetin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Temelini atacağımız bu bina vatandaşa en hızlı hizmeti sunacağımız güzide bir binadır. Bu hizmeti mahallemize kazandıran Ümraniye Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Programın sonunda  Başkan Hasan Can ve protokol butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.

Ümraniye Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181