'Ümraniye İstanbul'un yeni cazibe merkezi haline geldi'!
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; Kentsel Dönüşüm ile ilgili şunları söyledi; 2004'te ilk iş olarak ilçemizin havadan fotoğraflarını çektik. Böylece yasal olmayan yapılar konusunda ilçeyi kayıt altına aldık. İlçe sınırlarımız içerisinde hiç yerde hiçbir surette kaçak yapılaşmaya müsaade etmedik. Bugün bakıldığında Ümraniye'mizde yasal olan inşaat yapımında, İstanbul'da ilk sıralarda yer almaktayız. İlçemizdeki toplam yapı stoğunun yüzde 62'si bu dönemde gerçekleşti. Varoş olarak tabir edilen, çarpık kentleşen, yolları çamurlu, patlayan çöplükle anılan Ümraniye, bugün Finans Merkezi'nin, ticaret merkezlerinin ve büyük şirketlerin yönetim merkezlerinin, birçok alışveriş merkezinin olduğu ve prestijli mekânlara sahip bir ilçe hâline geldi. Değişen şartlar, sosyal yaşamı ve bölge ekonomisini de olumlu yönde değiştirdi. Altyapısı yenilenmiş, prestij caddeleriyle, parkları, kültür merkezleriyle ve diğer sosyal donatı alanlarıyla Ümraniye'miz, yalnızca İstanbul'un değil Türkiye'nin örnek ilçelerinden biri olma yolunda hızla ve emin adımlarla ilerliyor.

Tüm bunların yanında; bir mekânın oradaki insanlarla birlikte iyileştirilebileceğine olan inancımızla, sosyal belediyecilik hizmetlerinde de örnek çalışmalara imza attık. Kültürel ve sanatsal alanlarda gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle Ümraniye'nin adını uluslararası platformlara taşıdık. Klasik belediyecilik hizmetlerinde, 40 yılda yapılamayan hizmetleri 13 yıla sığdırdık. 13 yılda yapılan dev hizmetlerle imaj değiştiren Ümraniye'yi, değişen vizyonu ve gelişen sosyo-kültürel yapısıyla İstanbul'un yeni cazibe merkezi hâline getirdik.

Ümraniye; borçsuz olarak kentsel dönüşümünü tamamlaması ve ilçe sakinlerine hizmet vermek üzere yaptırdığı 400'e yakın kalıcı eserle ilçe belediyeleri arasında örnek gösteriliyor. Son 13 yılda yapı stoğu açısından yüzde 62 yenilenen ilçe, depreme dayanıklı altyapısıyla da dikkat çekiyor. Ayrıca, yeşil alan miktarıyla Türkiye'nin ötesine geçerek Avrupa standartlarının üzerine çıkan ilçede, kişi başına 12 m2 yeşil alan düşüyor.

Klasik belediyecilik faaliyetlerinin yanında, kültürel ve sosyal etkinliklerde de rekor sayılara imza atan ilçede, vatandaşlar kendilerine mümkün olan en iyi hayat standartlarını yaşatmayı amaçlayan bir hizmet alıyorlar.

Milliyet Ek Gazetesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181