Üsküdar Çekmeköy Metrosu'nda vagonlar artık raylarda!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı'nda işletilecek vagonlardan ikisi raylara indirildi.



Üsküdar ile Çekmeköy arasında ulaşımın süresini 27 dakikaya indirecek metronun İspanya'da üretilen vagonları, tırlarla taşınarak raylara konulacağı noktaya getirildi. Tırlardan alınan vagonlardan ikisi, dev vinçlerle raylara yerleştirildi. Klimalı sisteme sahip trenin 6 vagondan oluşacağı, vagonlar arasında birbirine geçiş imkanı bulunduğu ve dijital yön haritasının olduğu öğrenildi. 



Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı, 20 kilometre uzunluğa sahip olacak. Bu hatta Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı, Yamanevler, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam Hatip Lisesi, Dudullu, Necip Fazıl, Çekmeköy-Sancaktepe olmak üzere 16 istasyon bulunacak. Hat tamamlandığında Sancaktepe'den metroya binen yolcu, Ümraniye'ye 12,5, Üsküdar'a 24 dakikada, Yenikapı'ya 36, Levent'e 55,5, Atatürk Havalimanına 71 dakikada ulaşacak. 



Türkiye'nin sürücüsüz ilk metro hattı olacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Araç ve yaya trafiğini engellememek için hat ve istasyonların inşaat çalışması özenle yapılırken, 24 saat esasına göre devam eden çalışmalarda 2 bin 430 personel görev yapıyor. Yıl sonunda hizmete alınması planlanan hatla, Üsküdar-Sancaktepe arasında yolculuk süresi 24 dakikaya inecek. 20 kilometrelik hatta 16 istasyon bulunurken, 2 bin 750 metresi tünelden oluşacak. Sürücüsüz ve otomatik sistemle kendini park edebilme özelliğine sahip olan metro, dünyadaki en yeni teknolojiyi kullanacak. Sürücü kabini olmayacağı için yolcuların en önde tünelleri izleyerek seyahat edebileceği hatta, vagon içleri ve istasyonlar kameralarla takip edilecek, vatandaşların güvenliği için peron kapı sistemi kullanılacak. 

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181