Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli İstanbul'un trafiğini azalttı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı mühendisleri tarafından geliştirilen “Trafik Yoğunluk İndeksi” modeli kullanılarak yapılan araştırma ile, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli'nin kıtalararası geçiş trafiği üzerindeki etkisi araştırıldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasıyla birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) trafiğinde %80 oranında rahatlama gözlemlenirken, Avrasya Tüneli'nin açılmasıyla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün trafiğinde %30 oranında rahatlama gözlemlendi.

YSS Köprüsü Sayesinde Seyahat Süreleri %40 Azaldı
Araştırma kapsamında; 2016 yılı Ocak-Ekim ayları arasındaki YSS Köprüsü’nün açılışından önceki ve sonraki seyahat süreleri incelendi. FSM Köprüsü Avrupa-Anadolu seyahat süresinde %42 kısalma, Anadolu-Avrupa yönünde ise, %28’e varan oranlarda kısalma olduğu gözlemlendi.

Avrasya Tüneli Sayesinde Ortalama Hızlar %30 Arttı
Araştırmada, Avrasya Tüneli’nin açılışından önceki 2016 yılı Ekim-Aralık ayları arasındaki ortalama hızlar da incelendi. Avrasya Tüneli ve revize edilen sahil yolunun, köprü geçişleri ile D100 ve TEM güzergahlarındaki trafikte hissedilir rahatlama sağladığı görüldü.

Avrasya Tüneli açıldıktan sonra; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Anadolu-Avrupa yönünde (akşam zirve saatte) ortalama hızlarda %30’a varan oranlarda artış ve seyahat süresinde %23’e varan oranlarda kısalma, Avrupa-Anadolu yönünde ortalama hızlarda %17’ye varan artış ve seyahat süresinde %13’e varan kısalma olduğu gözlemlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181