Ayvansaray Türk Mahallesi Kentsel Yenileme'de sona gelindi!
Projede yapılacak yeni otel ile ilgili imza töreninde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir: " Terör saldırılarından dolayı oluşturulmak istenen algıya inat yapılan bu proje çok önemli." dedi.Projeyle birlikte bölge, turizm açısından önemli bir destinasyon olma önemim daha da arttıracak.

İstanbul'un Tarihi Yarımadası Fatih'te, Osmanlı esintilerini muhafaza eden bir proje ile hayata geçiyor. Fatih Belediyesi tarafından 2006 senesinde başlatılan ve Osmanlı-Türk mimarisinin önemli örneklerinin bulunduğu yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen Ayvansaray Türk Mahallesi Kentsel Yenileme projesinde sona gelindi. Tescilli 15 binanın tarihi dokusu korunarak yemlenen bölgede turizmi canlandırmak amacıyla otel inşaatı için anlaşma imzalan atıldı.

Uluslararası şirketin Türkiye'deki İlk oteli olacak

20 bin metrekarelik alan içerisinde toplamda 11.000 m2 kullanım alam olan ve birçok kompleksten oluşan yatmmında büyüklükleri 26 ile 60 m2 arasında değişen 127 oda, 450 m2 balo salonu, toplantı salonu, SPA merkezi, 2 adet restaurantı ile yeraltı otoparkı bulunan bir otel inşa edilecek.

"Terör algısına inat önemli bir proje"

İmza töreninde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentsel dönüşüme özel bir örnek olarak gösterdiği Ayvansaray Türk Mahallesi Kentsel Yenileme projesinin hayal edilenin de üzerinde olacağını ifade etti. Turizm bölgelerinin birbirine bağlanmasıyla beraber bölgeye canlılığın geleceğini belirten Fatih Belediye Başkanı Demir, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; "Tüm buralan birbirine bağlayacak, turistlerin gelip kalabileceği ve burayı gezebilecekleri bir turizm alanına ve otele ihtiyaç vardı. Özellikle son dönemlerde turizmle ilgili terör saldırılarından dolayı oluşturulmak istenen bu algıya inat Milenyum gibi uluslar arası bir şirketin, İstanbul Ayvansaray'da bizim için kıymetli bir yerde turizm yatınmı yapması son derece önemli. Ülkemizin turizm potansiyelinin göz önünde bulundurması bakımından bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Aynca bir turizm güzergahının, destinasyonunun oluşturulması açısından da son derece önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum, insanlar geldiklerinde mutlaka buralarda oturmayı arzu edecekler."

Konuşmaların ardından, Millennium & Copthorne Hotel grubu adına Francais Kassab, Altın İstanbul A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Şener sözleşmeyi imzalarken, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de imza törenine tanıklık etti. Heyet daha sonra inşaat çalışmaları devam eden alanda incelemelerde bulundu.

Kentsel dönüşüm ile turizm merkezi haline gelecek olan bölge, Haliç Sahilindeki kültürel çeşitliliği ile dikkat çeken, Tekfur Sarayı, Anemas Zindanlan, Emir Buhari Tekkesi, Meryem Ana Kilisesi gibi tarihi eserlerle dolu bir turizm destinasyonuna sahip.

İstanbul Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181