Babacan Yapı'dan Fikirtepe'ye 2.500 konutluk 2 yeni proje!
Babacan Holding, kentsel dönüşüm projelen için kolları sıvadı. Fikirtepe'de iki ayrı dönüşüm projesine başlayan Babacan Holding, bu bölgede birinci etabında toplam 600 milyon TL değerindeki yatırımla bin 500 adet konut inşa edecek.

Kentsel dönüşümde simge haline gelen Fikirtepe'de bir yandan sorunlu yerlerin dönüşümü için çalışmalar sürerken, 14 yıldır yapılar inşa eden Babacan Holding de son dönemde bölgeye odaklanarak kentsel dönüşüm projeleri için düğmeye bastı. Kentsel dönüşüm konusuna sosyal sorumluluk projesi olarak baktıklarını dile getiren Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Fikirtepe'de 2 bin 500 dairelik iki proje hayata geçireceklerini kaydetti. Fikirtepe'dekı yatırımların tutarının 950 milyon lirayı bulacağını tahmin ettiklerini belirten Babacan, bölgede iki ayrı satış ofisiyle hizmet verdiklerini söyledi.

Fikirtepe projesi için çok heyecanlı ve umutlu olduklarını söyleyen Babacan, "Babacan Holding olarak yaklaşık 2013 yılından beri sordurduğumuz Kadıköy Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi çalışmalarını sonlandırmak üzereyiz. Yaklaşık 22 bin metrekare arazı üzerinde riskli yapılarda sözleşme ve anlaşma çalışmaları çerçevesinde 3'te 2 çoğunluğu sağlamış durumdayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca alınan karar gereği kısmen satış veya kamulaştırma sürecini devam ettiriyoruz. Hak sahipleriyle yüksek oranda anlaştık, son kalan imzalar tamamlandıktan sonra evini teslim eden vatandaşlara birer yıllık kiralarını peşin vereceğiz. Gerekli kamulaştırma çalışmalarını başlattık. Gerekli kamulaştırma ve pay satışlarının tamamlanmasının ardından inşaata başlamış olacağız Bölgenin çok hızlı dönüşüm sonucunda yakın gelecekte Ataşehır metrekare fiyatlarının 12 bin TL'nin üzerine çıkmasını bekliyoruz. Konum ve lokasyon olarak mükemmel yapıda olan tüm bölgenin aynı anda yapılaşması ile bölgenin katma değeri daha da yükselecektir" dedi.

Dünya İnşaat Dergi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181