Bağcılar Albayraklar Sitesi kentsel dönüşüm projesinde temel 25 Ekim'de atılıyor!
Bağcılar Demirkapı Mahallesi’nde düzenlenen Halk Meclisi Toplantısı’na kentsel dönüşüm damgasını vurdu. 1200 dairenin yer alacağı Albayrak Sitesi’nin yakında temelinin atılacağını söyleyen Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Kentsel dönüşümün hızlandırılması sizlerin elinde. Biz her türlü desteği veriyoruz” diyerek ilçe sakinlerine çağrıda bulundu.

Bağcılar’da halkla yöneticilerin bir araya gelip sorun, sıkıntı, görüş ve düşüncelerin paylaşıldığı Halk Meclisi Toplantısı’nın ikincisi Demirkapı Mahallesi’nde yapıldı. Ceviz Bahçesi’nde düzenlenen toplantıda mahalle sakinleri kişisel ve genel sıkıntılarıyla ilgili soruları muhataplarına yönlendirdi.
Toplantıda vatandaşlar, başıboş dolaşan motosikletliler ve İETT otobüslerinin kalabalık olmasından şikayetçi oldu. Söz alanların çoğunun isteği ise bir an önce kentsel dönüşümden yararlanmaktı.

“Çevre ve Şehircilik Bakanımızın katılımıyla Albayraklar Sitesi’nin temelini atıyoruz”
Mahalle sakinleri, evlerinin yıkılarak yeniden inşa edilmesi için kentsel dönüşüm talebinde bulundu. Sorunların dinlenmesinin ardından bir konuşma yapan Bağcılar İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Soruları görünce Bağcılar Kaymakamı olarak memnun oldum. Bağcılar’ın en kalabalık ilçelerinden biri olan Demirkapı’da sistemle, eğitimle ve alt yapıyla ilgili bir sorun duymadım. Bu sevindirici bir durum. Geriye kalanlar teferruat boyutunda konular” dedi.

Sorulara toplu şekilde cevap veren Başkan Lokman Çağırıcı, “Her geçen gün yeni hizmetlere kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Projelerimizle Demirkapı mahallemiz bir eğitim yuvası haline döndü. Bunun yanında elektrik hatlarının tamamını yer altına alacağız. Camilerimizi yeniliyoruz. İki tane daha aile sağlığı merkezi inşa edeceğiz. Yakında Çiftlik Meydan’a da metro geliyor. Artık Bağcılar’da her yer metroya yürüme mesafesinde olacak. Kentsel dönüşüm konusuna gelince bu konuda sizden atak bekliyoruz. Kentsel dönüşümün hızlandırılması sizlerin elinde. Biz her türlü desteği veriyoruz. Her türlü riski alırız. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın katılımıyla 25 Ekim günü 1200 daireli Albayraklar Sitesi’nin temelini atıyoruz” dedi.

“Toplantıda az gelen sorular mahallemizde sorunların azaldığı anlamına geliyor”
AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de “Bağcılar’da yine sorunların yerinde çözüldüğü bir programı icra ettik. Toplantıda biraz soru az geldi bu da mahallemizde sorunların azaldığı anlamına geliyor. Bu tip toplantılarda sadece sorunlar değil güzel işlerin de söylenmesi yönetim sorumluluğu taşıyan mülki amirlerimizi de teşvik edecektir. Katılan siz duyarlı mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Halk Meclisi’ne Bağcılar İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Musa Uzun, Bağcılar Belediye Başkanı yardımcıları, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İGDAŞ ve BEDAŞ temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Bağcılar Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181