Basın Ekspres'te dönüşüm Cathay Group ile devam ediyor!
Bir dönem fabrika ve atölyelerin merkezi olan İstanbul Basın Ekspres aksında kentsel dönüşüm projelerine hız verildi. Geçen ay Gül Proje'nin Ekspres ve TOYA Gayrimenkul'ün lanse ettiği TOYA Next projelerinin ardından Cathay Group, 42 bin metrekarelik alanda 200 milyon dolarlık karma bir projeye imza atacak.

5 AYDA YÜZDE 12 PRİM
Yüzde 100 Suudi Arabistan sermayeli bir yatırım şirketi Nebaile 25 yıllık tecrübelerini Nivo İstanbul projesinde birleştirdiklerini açıklayan Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, "Nivo İstanbul olduğu kadar ülkemizin yarınlarına, istikrarına duyduğumuz güvenin bir ürünüdür. Kentsel dönüşümün merkezi haline gelen Basın Ekspres'te her metrekarenin değeri her geçen gün artıyor. Hem semt sakinlerine hem de mülk sahiplerine yepyeni ve konforlu bir yaşam sunacak, yatırımcılarımıza da aldıkları kararın doğruluğunu kanıtlayacağız" dedi.

Projenin ön satış döneminden bugüne 5 ay geçtiğini söyleyen Tuğsuz, "Cathay Group bir sürede yüzde 12 oranında prim yaptı. 18-20 aylık süre Basın Ekspres de yüzde 38 oranında prim yapacağına inandığımız Nivo İstanbul, Basın Ekspres aksındaki en önemli kavşağın tam üzerinde bulunuyor. 2016 yılı için, yurt çapında yaşanan olumsuzluklar sebebiyle, yüzde 6-7 civarında yabancılara satış oranla 200 milyon görmüştük. Yabancılara satış şu an yüzde 10 civarında, bu hedeflediğimizin üzerinde" dedi.

Neba A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Tarek Elkasabi ise Türkiye'ye inançlarının tam olduğunu yatırımlarının süreceğini belirterek Türkiye, bölgenin güçlü ve lider ülkesi. Her şeye rağmen Türkiye'nin ekonomik kurumları ve ekonomi yönetiminin güçlü ve sağolduğu kadar lam olduğunu gördük. İstanbul, büyük bir süratle ilerleyen kentsel dönüşümle, yeni gayrimenkul yatırımlarıyla daha aline gelen da güzelleşecek"dedi. Leed Gold sertifikası adayı Nivo İstanbul'da, 6 blok 1418 bağımsız ünite yer alacak. 1 bloğu 'servicedapartments', 3 bloğu home-ofis ve 2 bloğu ise konut olacak. Semte açık, trafik ve yaya giriş çıkışına açık alışveriş caddesi yer alacak. İki yıl sonra bitirilmesi hedefleI nen projedeki daire CathayGroup Yönetim Kurulu fiyatları ise 315 bin liradan başlıyor.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181