Bayrampaşa Cezaevine ilk kazma bu ay sonunda vuruluyor!
Yıllar önce filmlere, olaylara konu olan Bayrampaşa Cezaevi'nin bulunduğu alanda yapılması planlanan kentsel dönüşüme bu ay sonunda start veriliyor. Depreme dayanıklılık önceliğinde, dönüşüm odaklı hayata geçirilecek proje kapsamında inşa edilecek konutların ticari satışı yapılmayacak.

DAİRELER SATIŞA ÇIKMAYACAK
Proje tamamlandığında yaklaşık 11 bin kişiye ev sahipliği yapacak. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yüklenici üç firmayla birlikte KİPTAŞ tarafından yapılacağını söyledi. Projede altında otopark, kültür merkezleri, arkasında geniş bir alanı olan bir caminin yer alacağını hatırlatan Aydıner, "Bu konutlar kentsel dönüşüm amacıyla yapılıyor. Bu daireler satılmayacak. İkinci aşamada da boşaltılan bölge yıkılarak bu döngüyü devam ettirme düşüncesindeyiz.

PROJEDE BETONLAŞMA YOK
Vatandaşlarımız mevcut dairelerinin durumuna göre belli oranda kesinti yapılarak yeni projeden hak sahibi olacaklar" dedi. Aydıner, projenin, yaklaşık 1 milyar liralık bir yatırım olduğunu anlattı. "Projede betonlaşma yok, binaların çevresinde yeşil alan kullanıyoruz" diyen Aydıner, "Bayrampaşamıza meydan kazandırılması için de Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler devam ediyor. Böylece Bayrampaşa'ya ilk kez bir meydan kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181