Bayrampaşa eski cezaevi dönüşümü Ekim'de başlıyor!
Bayrampaşa'da kentsel dönüşüm başlıyor Bayrampaşa'da yıkımı 2009'da gerçekleştirilen eski cezaevi alanında hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ilk kazma, ekim ayıbaşında vurulacak.

Bayrampaşa'daki İsmetpaşa Mahallesinde mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde olan ve Atatürk Havalimanına 15 kilometre uzaklıkta konumlanan 195 bin 350 metrekare yüz ölçümüne sahip arazide yaklaşık 600 bin metrekarelik inşaatyapılacak. Proje maliyeti yaklaşık 1 milyar lira olan alana 2 bin 300 konut, devlet hastanesi, okul, cami, meydan, kültür ve sanat merkezi, yer altı otoparkı ve dükkanlar inşa edilecek. Depreme dayanıklılık önceliğinde, dönüşüm odaklı hayata geçirilecek proje kapsamında inşa edilecek konutların ticari satışı yapılmayacak. Proje alanında yaklaşık 10 bin kişilik nüfus yaşayacak. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesinin KİPTAŞ tarafından yapılacağını söyledi. Ekim ayı başında proje için ilk kazmayı vuracaklarını aktaran Aydıner, şantiyeler kurulduktan sonra kazık ve hafriyat çalışmalarının başlayacağını ardından da temelin atılacağını anlattı. Aydıner, 2019 seçimlerine kadar projenin tamamına yakınını hastane alanı hariç bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Çünkü yeni hastane mevcut TEİAŞ alanına yapılacak. Şu anda TEİAŞ alanının taşınacağı yerde çalışmalar başlamış bulunmakta. Buradaki çalışmalar tamamlandığında TEİAŞ buraya taşınacak ve mevcut alana da hastane yapılacak. Bunun tamamlanması da 3-4 yıllık bir süreç alacak" dedi. Aydıner, projede kültür merkezleri ve yaklaşık 2 bin 300 konutun bulunacağını belirterek, "Bu konutlar kentsel dönüşüm amacıyla yapüıyor. Bu daireler ticari amaçla satümayacak. Bir mahallemizin bir kısmı, inşaatlar tamamlandıktan sonra buraya taşınacak" diye konuştu

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181