Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!
Beylikdüzü'nde köhneleşmiş ve ekonomik ömrünü tamamlamış yapıların olası bir afet anında can ve mal kaybına yol açmasını engellemek için kentsel dönüşümü amaçlayan çalışmalar yapıldı.

İstanbul bu kapsamda geliştirilen plan notları, Beylikdüzü Belediye meclisinde onaylandı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın onayına sunuldu. Yapılan çalışmalar ve analizler sonucunda, kentsel dönüşüm uygulamasına ihtiyaç duyulan Gürpınar bölgesinde 400 adet yapı bulunuyor. Kentsel dönüşüm sürecinin etaplar halinde yapılması planlanıyor.

Kentsel dönüşüme bölgesel olarak ihtiyaç duyulan Beylikdüzü'nde plan çalışmaları hazır durumda. Beylikdüzü Belediyesi Meclisinde onaylanan Kentsel Dönüşüm Projesi, şu an itibari ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın onayında bekliyor. Özellikle değer kaybına uğramış, köhneleşme eğilimine girmiş ve ekonomik ömrünü tamamlamış yapıların bulunduğu Gürpınar Mahallesi için analiz ve plan çalışmaları yapıldı. Risk analizleri sonucu belirli binaların taşıyıcı sistemlerinin ve yapı malzeme kalitesinin yetersiz olduğu, olası bir deprem anında bölgedeki can ve mal kaybı riskini arttırdığı ortaya kondu.

Gürpınar'da Kentsel Dönüşüm Etaplar Halinde İlerleyecek Beylikdüzü Belediyesi yetkilileri tarafından Gürpınar bölgesinde yapılan incelemelerde, yapılarda ciddi tehlikelere yol açabilecek yıpranma, aşınma ve kısmi yıkımlar gözlemlendi. Gürpınar Siteler Bölgesi sınırları içerisinde yaşayan 18 yaş ve üzeri 3004 kişiye anket uygulandı ve çıkan veriler doğrultusunda kentsel dönüşümü sağlamak amacıyla planlama çalışmaları yapıldı. Alana ilişkin tüm çalışmalar bölge halkıyla da paylaşıldı ve vatandaş bilgilendirildi.

Yaklaşık olarak 45 hektar alan ve 10 bin kişilik nüfusa sahip olan Gürpınar'da bulunan 400 adet yapı için etaplar halinde bir dönüşüm uygulaması planlanıyor. Buna ek olarak, Yakuplu Mahallesi'nde bina ölçeğinde dönüşüm çalışmaları devam ediyor. 529 binanın dönüşüm süreci için kayıtlar alındı ve çalışmalara başlandı.

Son An Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181