Bilgin Akaydın'dan Bakırköy kentsel dönüşüm yorumu!
İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, gayrimenkul sektörü oyuncuları da proje geliştirdikleri bölgelerle ilgili önerilerini açıklamaya devam ediyor. Yalı Ataköy Proje Ortağı ve Karadeniz Örme Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Akaydın, Bakırköy'ün bölge olarak çok sıkışık olduğuna dikkat çekerek, "Bakırköy'ün kentsel dönüşümde sıkıntısı büyük." dedi.

Bakırköy'de kentsel dönüş problemini aşmanın tek bir yolu olduğunu vurgulayan Akaydın, şöyle konuştu: "Bunu aşmanın bir tek yolu var. Bugün Bakırköy'de kat yüksekliği ortalama 5-6 katsa bunu 12 kata çıkarmanız lazım ki Bakırköy'ü kentsel dönüşüme sokabilesiniz. Çünkü, Türkiye'deki şu andaki mantıkla yapılacak kentsel dönüşümün başka bir çıkış yolu yok. Örneğin bugün Bakırköy'de 100 bin konut varsa bunu 180 bin konuta çıkaracaksınız ve mecburen yüksekliği yukarı çıkacaksınız. Belki şöyle bir rahatlama olabilir, ara yolları kapatıp adalar oluşturup yeşil alanlar, boş alanlar oluşturmaya çalışacaksınız. Ama bunlar yine de bir rahatlık sağlamaz Bakırköy'e. Bakırköy'deki kat yükseklikleri 10-12 kata çıkmadıkça kentsel dönüşüm çok zor gözüküyor." Durumun şu anda tıkanık, beklemede olduğunu belirten Akaydın, "Bildiğim kadarıyla belediye bir teklif yapmış ama kabul edilmemiş" dedi.

'EKONOMİYE GÜVEN TAM'
Türk milletine ve ekonomiye olan güveninin tam olduğunun altını çizen Bilgin Akaydın, Türkiye'nin, önümüzdeki dönemde büyümesini artırarak gelişmeye devam edeceğini kaydetti. Akaydın, ekonomide her geçen gün olumlu haberlerle karşılaşmaya devam ettiklerini belirterek, Emlak Konut GYO'nun açıkladığı kampanyaların yerinde bir uygulama olduğunu ve bu çalışmanın Emlak Konut GYO haricindeki projelerde de üst sınıf projelerde de bu şekilde kampanyaların yapılması gerektiğini vurguladı. Gayrimenkul sertifikası hakkında da değerlendirmede bulunan Akaydın, "Gayrimenkul sertifikası ile küçük ölçekli yatırımcıların da gayrimenkul alanında yatırım yapmaları sağlanabilecektir" diye konuştu.


'Asırlık ağaçlar yer alıyor'
Özyazıcı İnşaat Karadeniz Örme proje ortaklığıyla Ataköy sahilinde hayata geçirilen Yalı Ataköy'ün satışları devam ediyor. Projede yer alan apart üniteler 1+1,2+1,3+1 ve 5+1 seçenekleriyle alıcıların beğenisine sunuluyor. 72 bin 849 metrekare arsa üzerinde yükselen Yalı Ataköy'de 512 apart ünite, 64 ofis ve cadde üzerinde 7 dükkân yer alıyor. Bilgin Akaydın, Yalı Ataköy projesinin yeşil alanlarında asırlık ağaçlar bulunduğunu, ofislerin metrekare fiyatlarının 14 bin TL civarında olduğunu belirtti. Projede konut metrekare fiyatlarının ise 16 bin ile 17 bin TL arasında değiştiği kaydedildi.

'Bu kadar güçlü şekilde ayakta kalacak bir ülke yoktur'
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından iş dünyası, hayatın normale dönmesi ve ekonominin canlanması için adımlar atıyor. Bilgin Akaydın, kalkışmayı kınadığını belirterek, tarihin bu girişimi Türk milletinin özgürlük galibiyeti olarak yazdığını ifade etti. Akaydın şunları kaydetti: "Bu onurlu millete böylesi çağ dışı bir kalkışmada bulunan alçaklar, karşılığını tüm dünyanın gözü önünde milletin iradesiyle aldı. Kalkışma gecesinde de sonrasında da hükümetimizin güçlü duruşuyla birlikte ülke ekonomisi de en az zararla güvence altında tuttu. Darbe girişiminin üzerinden 2 hafta dahi geçmemesine rağmen ekonomimiz gayet iyi durumda. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir girişimin ardından, bu kadar güçlü şekilde ayakta kalacak bir ülke yoktur."

Erdem AKTÜRK/Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181