Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor!
Kentsel dönüşümde İstanbul'un öncü İlçelerinden olan Büyükçekmece'de dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul - Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Şehircilik ve İmar Müdürü Erdem Sunaçoğlu, Kentsel Dönüşüm Bürosu Şefi Argun Saygı, Atatürk Kültür Merkezi'nde Hilal 86 Sitesi sakinleri ile bir araya gelerek, bölgede gerçekleşecek 453 daire ve 4 dükkanı içine alan kentsel dönüşüm projesi hakkında bir sunum gerçekleştirdiler.

Şehrin görüntüsüne katkı sunacak
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Hilal 86yı, 1987'de belediye başkan yardımcısı olduğu dönemde çok zor şartlarda bir mahalle olarak kurduklarını hatırlatarak; "Zamanında, Hilal 86 Büyükçekmece'nin merkezine çok uzak, ne işimiz var orada, diyenler kaybetti. Ama o gün Hilal 86'da ev sahibi olanlar yani sizler bugün kazandınız. Konumu itibariyle Büyükçekmece'nin en güzel manzarasına sahip, en havadar yeridir. 35 yıl sizlere hizmet etmeye gayret ettik. Bir önemli hizmeti daha yaparak sizlerin daha çok mutlu olduğunu görmek, sizlerin şehrimizin görüntüsüne katkı sağlayacak daha medeni bir sitede, yeni bir yerleşim merkezinde görmek hem şehrimiz için çok önemli, hem de benim ve ekibim için çok önemli."

Ada bazında dönüşüm avantajlı
İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Ada bazında yapılan kentsel dönüşümün parsel bazında yapılana göre çok daha uygun ve avantajlı olduğunu belirterek, Hilal 86'da kentsel dönüşüme tabi olan sınırların belirlendiğini ve dönüşümün 2 etap halinde gerçekleşeceğini belirtti. Sak şunları söyledi:
"İlk Etap çalışmamız, Hilal 86 Caddesi'nde yolun sağ tarafında kalan 80'liklerin bulunduğu 123, 124, 125,126 ve 128 Ada'lardan oluşan bölge de başlayacak. Bu adaların öncelikli olarak tercih edilmesinin nedeni konum itibariyle eğimli bir bölgede bulunmaları ve bodrum kattan da faydalanılarak artı bir getirişinin olmasıdır."

Meral Koç Çakır / Önce Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181