'Büyükçekmece kentleşmede örnek bir ilçe'!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Türkiye’de her kim yaşanabilir kentleşme örneği görmek istiyorsa, Büyükçekmece’ye gelsin. Büyükçekmece kentleşme ve yeşil alan açısından Türkiye’nin en iyi ilçesidir” dedi.

Başkan Dr. Akgün, “Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın son dönemde sık sık dile getirdiği kentleşme özleminin hepsini biz Büyükçekmece’de gerçekleştirdik. Büyükçekmece’de ne kentin siluetini bozan yüksek yapı, ne betonlaşma ne de ‘betonkondu’ vardır. Büyükçekmece, insanın başının yere yakın olduğu az katlı binalardan oluşmaktadır” diye konuştu.

“Örnek bir ilçeyiz”
Kentteki yeni inşaat ve altyapı projelerini denetleyen Başkan Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece örnek kentsel özelliklerini koruyacaktır” dedi. İstanbul’daki çarpık yapılaşmaya dair medyada son dönemde yürütülen tartışmalara da değinen Dr. Akgün, şöyle konuştu: “Biz örnek ilçeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’un mahvedildiğine dair söyledikleri doğrudur. Bunun doğru olduğunu etrafına bakan herkes görür. Biz de birçok yerde bunu görüyoruz. Ancak, kentleşme açısından, yeşil alan bakımından İstanbul’un örnek bölgeler de var. İşte örnek ilçelerden biri, örnek bölge Büyükçekmece’dir. Bunu da gururla belirtmek zorundayım. Biz kentin katledildiği, beton yığını, devasa yapılarla beton ormanı haline gelmiş bölgeler gibi asla olmayacağız. Yıllardır sürdürdüğümüz planlı, alçak katlı, yeşili bol yapılaşmayı bundan sonra da devam ettireceğiz. Büyükçekmece’nin kişi başına düşen yeşil alan miktarı Avrupa’nın da kat be kat üstündedir.” 

“Plansız yapılaşma beton çölüne dönüştürdü”
Başkan Dr. Hasan Akgün, Türkiye’de plansız yapılaşmanın kentleri adeta beton çölüne dönüştürdüğünü belirterek, “Bu durum herhangi bir tarafı suçlamak için siyasete malzeme yapılacak bir durum değildir. Türkiye’yi kim yönetmişse vatandaş – devlet işbirliği ile bu sonuca varmışız. Ancak, bunun aksine, ilçesini, kentini koruyan yönetimler de var. Bunları da bilip, kimsenin hakkını yememek gerek. Örnek uygulamaları yaygınlaştırmalıyız” dedi.   

Büyükçekmece Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181