Büyükçekmece'nin 'Yerinde Kentsel Dönüşüm'ü Avrupa Konseyi'ne damga vurdu!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün Roman vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik olarak hayata geçireceği “Yerinde Kentsel Dönüşüm” projesi Avrupa Konseyi, Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne damga vurdu.

Başkan Akgün, şehirlerin yeniden dönüşümü ve Roman vatandaşların sosyal hayatlarının oryantasyonu alanında Avrupa’da örnek alınmanın kendisini gururlandırdığını söyledi.

“Örnek proje olarak kongreye sunduk”
Avrupa Konseyi, Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi için Fransa’nın Strazburg kentinde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kongre’nin ana teması “Mültecilerin Başarılı Entegrasyonu İçin Yerelleştirilmiş Politikalar” konusunda Türkiye genelinde ve Büyükçekmece’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Roman vatandaşların hayatlarının iyileştirilmesi ile ilgili konu üzerinde durduklarını kaydeden Başkan Akgün, “Bu kongreye, Büyükçekmece Belediyesi’nin bir projesi sunuluyor. Proje, 2 bin 500 Roman vatandaşımızın yaşadıkları yerdeki evlerinin geçinebilecekleri, yaşayabilecekleri medeni, sıhhi şartlara adapte edilmesi. Hazırlamış olduğumuz proje 500 bin metrekarelik bir mahalle içinde yaşayan 2 bin 500 Roman vatandaşımızı ilgilendiriyor. Amacımız “Kentsel Dönüşüm” çerçevesinde binalarının yenilenmesi. Bu projeyi belediye, vatandaş, sivil toplum kuruluşları ve merkezi hükümet olarak birlikte hayata geçiriyoruz. Roman vatandaşlarımızın evlerini yapıp onlarında yaşamalarını üst noktaya çekmek için eğitim, kültür, sanat, çocuklarının kreşleri ve anaokulları gibi bütün unsurları bu proje içerisinde topladık. Örnek bir proje olduğu içinde kongreye sunduk. Bu projenin gelecekte çok güzel bir örnek teşkil edeceğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Proje Strazburg’da sergileniyor
Büyükçekmece Belediyesi, Mimarsinan Mahallesi, Poyraz Sokak bölgesinde uzun yıllardır yaşamlarını sürdüren 2 bin 500 Roman vatandaş için hayata geçireceği “Yerinde Kentsel Dönüşüm” projesini, Avrupa Konseyi, Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde açtığı sergi ile tanıttı. Kongreye katılan Avrupalı parlamenterlerin ve yerel yöneticilerin projeye ilgisi yoğun olurken, örnek proje olarak gösterildi. Projeye gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Avrupa Konseyi, Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne Roman vatandaşlarımız için hayata geçireceğimiz 'Yerinde Kentsel Dönüşüm' projemiz damgası vurdu. Mimarsinan Mahallesi, Poyraz Sokak için hazırladığımız projenin özellikle şehirlerin yeniden dönüşümü ve vatandaşların sosyal hayatlarının oryantasyonu alanında Avrupa'da örnek alınmak istenmesi beni gururlandırdı” açıklamasını yaptı.

Büyükçekmece Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181