Çağlayan'da kentsel dönüşüm için ilk adım!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde, Adalet Sarayı'nın yanından geçen E-5'in kuzeyinde yer alan Kağıthane'nin Çağlayan, Gürsel, Hürriyet mahalleleri ile yolun güneyinde kalan Şişli'ye bağlı Merkez ve Kaptanpaşa mahallelerinin bir kısmında kentsel dönüşüm ilan edilmesi için Bakanlar Kurulu'na teklif götürülmesi yönünde karar alındı. Bölgenin 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı' ilan edilmesi için başlatılan çalışma alanı, 5 mahalleyi kapsayan yaklaşık 46 bin 578 metrekarelik alanı kapsıyor.

KURUL KARARI
Mecliste oyçokluğu ile kabul edilen talep, önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletilecek. Bakanlığın bu yöndeki teklifi ise Bakanlar Kurulu'na gönderilecek. Karar Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması halinde Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek. İBB Hukuk Komisyonu ile Altyapı, Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyonu tarafından hazırlanan ve Meclis gündemine sunulan raporda "bölgedeki mevcut yapı stokunun yıpranmış, 1999 depreminden önce inşa edilmiş ve yürürlükteki yapı denetimi koşullarına göre olmadığı" tespiti yer alıyor. Öte yandan raporda, Çağlayan Meydanı ve çevresindeki ulaşım ağlarının meydanla entegrasyonu amaçlanıyor.

Habertürk Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181