Demirbaş-Hanesel Yapı'dan Çengelköy ve Beylerbeyi'ne kentsel dönüşüm projesi geliyor!
Kurtköy'de yaptığı projelerle bölgeye değer katan Demirbaş-Hanesel Yapı Ortaklığı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, sektöre girdiği günden bu yana 'net-brüt metrekare' konusunun altını çiziyor. Demirbaş, vatandaşların geçmişe oranla daha bilinçlendiklerini ancak sektör temsilcilerine konuyla ilgili büyük görev düştüğünü söylüyor.

360 milyon TL'lik proje büyüklüğü olan 360 Kurtköy'ün teslimine başlayan, yine Kurtköy'de iki yeni proje için kolları sıvayan ortaklık, kentsel dönüşümde fırsat peşinde. Firma, Çengelköy ve Beylerbeyi'nde kentsel dönüşüme odaklanıyor.

Yatırımlar sürecek
Sefa Demirbaş, Aydos Ormanları'nın yanındaki proje hakkında, "Teslimleri 1 yıl öne aldık. 540 konutluk 360 Kurtköy, 52 bin metrekare arsa alanı üzerinde 102 bin metrekare inşaat alanına sahip. Projede 2.5+1, 3.5+1, 4.5+1, 5.5+1 daireler, 4 adet villa, 1.500 metrekare sosyal tesis, özel okul ve anaokulu var" dedi. Konutların net metrekarelerini standartların üzerinde, brüt metrekareleri ise minimumda tuttuklarını belirten Demirbaş, "Her dairede balkon, birçok dairede 60 ila 130 metrekare arasında değişen bahçeler ve 120 metrekareye varan teraslar yer alıyor. Konutların tamamında 5.5 metrekarelik giyin me odası var" dedi. "Kurtköy'de biri konut diğeri ofis iki projenin lansmanma hazırlanıyoruz" diyen Demirbaş, şöyle devam etti: "Ofis projemiz Kurtköy'de bir ilk olacak. 1+1 daire yapıp, adına ofis demeyeceğiz. Kurtköy'e bahçeli villa konsepti getirmiştik. 5+1'i deneyen ilk biz olduk. Şimdi de ilk defa Shell & Core sistemiyle ofis yapacağız. Teknopark ile ortak çalışacağız." Çengelköy ve Beylerbeyi'nde kentsel dönüşüme hazırlandıklarını belirten Demirbaş, "Beylerbeyi'ndeki 100 dönüm arsanın tümü deniz görüyor" dedi. 

55 metrekare daire oluyor 110 metrekare
- Net-brüt konusunda sektörde, bir dil oluşturulmalı ve en önemlisi denetim yapılmalı.
- İnşaat sektöründe piyasa brütü oluşmuş durumda.
- Çoğunluk nasıl hesaplıyorsa o baz alınıyor. Ama biz biliyoruz ki 55 metrekare olan bir daireyi 110 metrekare diye satan firmalar var.
- Mesela bir firma 100 metrekare net daire yaparken, ben de 100 metrekare net daire yapıyorum. O firma metrekareyi 160 diye satıyor, ben 130 diye satıyorum.
- Algıda bir farklılık var. Müşteriye örnek daire gösterilmeli. Bakanlık da bu konuyla ilgili çalışma yürütüyor.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181