DKY Ada kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!
Projenin yapılacağı alanda bulunan Akel Sitesi’ndeki 24 blokun yıkımı site sakinleri ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün katılımıyla başladı.

DKY inşaat, Kartal’da gerçekleştireceği 3’üncü kentsel dönüşüm projesi, ‘DKY Ada’ için, projenin gerçekleştirileceği alanda bulunan, Akel Sitesi’ndeki 24 blokta kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. DKY İnşaat, Akel Sitesi yerine deniz ve şehir manzaralı 750 konuttan oluşan ‘DKY Ada’ projesini inşa edecek. Yaklaşık 2 ay sürecek yıkım işleminin ardından yeni projenin temeli atılacak.

Yıkım töreninde konuşan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, adalar manzarasına hakim konumda yer alan ‘DKY Ada’ projesini aile konsepti ile inşa edeceklerini söyledi. Ali Dumankaya proje hakkında “Dönüşüm için 301 hak sahibi ile anlaştık. Akel Sitesi sakinleri DKY Ada projesinde yaşamlarına devam edecekler. Aile konseptli bir proje inşa edeceğiz. 1,5 salon konseptimiz bu projemizde de yer alacak. Açılır kapanabilir balkonlarımızla balkon keyfini deniz ve şehir manzarasıyla yaşatacağız. İçerisinde açık ve kapalı havuz, fitness alanları, kafelerden oluşan sosyal tesisler, geniş peyzaj alanları gibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sosyal olanaklar olacak. DKY Ada’da ayrıca Süpermarket ve kapalı otoparkta bulunacak. Kartal potansiyeli çok yüksek bir bölge, DKY Kartal ve DKY Sahil’den sonra 3. Kentsel dönüşüm projemize başladık. Kartal Bölgesine yatırım yapmaya yepyeni projeler ile devam edeceğiz. ”

DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya ise, İstanbul’un kentsel dönüşümünde aktif rol alacaklarını belirterek, amaçlarının riskli konut stokunu hızlı bir şekilde dönüştürüp, kente değer katmak olduğunu söyledi.

Yıkım işlemlerini yerinde inceleyen ve yıkım töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’de Kartal’da gerçekleştirdiği yatırımlar için DKY İnşaat’a teşekkür etti. Öz, "Dönüşme hızlı bir şekilde devam ediyoruz. bugün itibariyle deprem riskinden kurtardığımız vatandaşlarımızın sayısı 22 bine ulaştı. Kartal Kentsel Dönüşüm’de öncü ilçe olmaya devam edecek" dedi.  

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181