Dumankaya 'Kalitesiz konut stoğunu dönüştürmeye talip olduk'!
17 Ağustos depremi sonrası, Türk inşaat sektörü kendini baştan sona yeniledi. İnsan hayatına verilen önem ve değer firmaların önceliği haline gelirken; DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Ali Dumankaya, bütün projelerinin insan odaklı yaklaşımlar ile yapıldığım ve yapılmaya devam ettiğini belirtti. Ülkemizin her an olabilecek büyük bir deprem riski ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan Dumankaya, "7 milyona yakın konut riskli durumda. Bu stoğun büyük bölümü de İstanbul'da. Biz de İstanbul'da faaliyet gösteren bir firma olarak, bu kalitesiz konut stoğunu dönüştürmeye talip olduk" dedi. 7 milyon riskli konuta, mevcut konut ihtiyacı da eklenirse yıllık 1 milyona yakın konut üretilmesi gerektiğini kaydeden Dumankaya, şöyle konuştu: "Kentsel dönüşüm için her yıl 42 milyar TL gerekiyor ve 20 yıllık dönüşüm sürecini planladığımızda 850 milyar TL'lik bütçe ortaya çıkıyor. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor, özellikle finansmanı için bankalara büyük görev düşüyor."

HEDEF 1 MİLYON metrekare inşaat
DKY İnşaat, 55 yıllık tecrübesi ile konut ve ticari alanlar inşa etmekte. Firma, bugüne kadar 15 binin üzerinde konut ve işyerini tamamlayarak sahiplerine teslim etti. DKY Kartal, DKY Business Kartal, Lokum Evler, DKY Cadde ve DKY On Kağıthane DKY İnşaat'm devam eden projeleri arasında bulunmakta. Ali Dumankaya, DKY inşaat olarak önümüzdeki 5 yıl içinde 1 milyon metrekarelik yeni yaşam alanı inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Takvim Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181