Erka Grup Kağıthane'de 5 yılda bin 400 konutluk dönüşüm yapacak!
Erka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Erol Karagöz, bir dönem arsalarında top oynadığı ilçe olan Kağıthane'ye dönüşüm için döndü. İlk etapta 180 konutluk Erka Konsept ve Erka Panorama projeleri ile dönüşüme start veren grup, bu projelerin ardından Erka Vizyon ve Erka Suadiye projelerine başlayacak. Grup, dokuz ayrı adada üç yıl içinde anlaşmaları yapılmış ve ruhsatı alınmış toplam 1400 konut yapacak. Bu sayıyı beş yıl içinde 5 bin konuta çıkarmayı ve 1,5 milyar TL ciroya ulaşmayı amaçlayan şirket, uzun vade de Türkiye'de konut sektörünün önemli oyuncularındanbiri olmayı hedefliyor. 

Kentsel Dönüşüm Yasası dönüşü sağladı
Dün yapılan basın toplantısında konuşan Erol Karagöz, temelleri 1986 yılında atılan Erka Grup'un, 2000'li yıllara kadar Bahçelievler, Kağıthane ve Beykoz ilçeleri ve Rusya'da irili ufaklı konut inşaatlarına imza attığını kaydederek, "Erka Grup 1999-2009 yılları arasında; Türkiye'de Erka Grup iştiraki olan İda İnşaat adıyla, Rusya'da Almis İnşaat adıyla taahhüt işlerini gerçekleştirdi. Erka Grup, bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında 2100 konut yaptı" dedi. Kentsel dönüşüm yasasının çıkmasıyla yurtdışındaki tecrübelerini yurtiçine aktarmaya karar verdiklerini anlatan Mimar Erol Karagöz, "Eskiden yurtdışından İstanbul'a gelirken en büyük sorun hava kirliliğiydi, o sorun çözüldü. Ancak çarpık kentleşme sorunu devam ediyor. Havalimanından eve gelirken hayalimde hep elime fırça alır o sıvasız boyasız evlerin cephesini sıvar ve boyardım. Kendimi böyle avuturdum. Kentsel Dönüşüm Yasası, dönüşüm fırsatı verince Kağıthaneli olduğum için de dönüşüme bu bölgeden başladık" diye konuştu.

Daire fiyatları 345 bin TL'den başlıyor
Bölgede hayata geçirdikleri ilk projeleri Erka Konsept ve Erka Ponorama projelerinde toplam 180 yer aldığını aktaran Karagöz, "Erka Konsept; 1+1,2+1,3+1 konut tiplerinde toplam 8 bin 360 metrekare inşaat alanında yükseliyor. Daire fiyatları 444 bin TL'den başlıyor" dedi. İnşaatı başlayan projede 73 konutun bulunduğunu ve yüzde 50-50 kat karşılığı şeklinde anlaştıklarını belirterek, "Erka Konsept'te ödemeler yüzde 50'si peşin, yüzde 40'ı 18 ay vade ile yapılırken, kalan yüzde 10'luk kısmını teslimde alıyoruz" dedi. Proje teslimler ise 2018'de yapılacak. Aynı bölgede konumlandırılan 107 konutluk Erka Panorama'da ise fiyatların, 345 bin TL'den başladığını kaydeden Karagöz şu bilgiyi verdi: ''Erka Panorama'da toplam 1412 met'rekare arsa alanının yüzde 60'ı yeşil alandan oluşuyor. Toplam inşaat alanı 12 bin 500 metrekare olan Erka Panorama ise Haziran 2018'de teslim edilecek." 

Levent'e yürüme mesafesinde
Erol Karagöz, Levent ve Büyükdere Caddesi'ne 2 dakika yürüme mesafesinde olan iki projelerinin yüzde 10'unu sattıklarını söyledi. Her iki projede yüzde 60 oranında yeşil alana yer verdiklerine işaret eden Karagöz, "Ayrıca ikisinde kapalı otopark, fitness center, teras cafe açık ve kapalı çocuk oyun alanlarına yer verdik" dedi. Karagöz, başlayacakları 9 projenin 8 adetinin Kağıthane'dedir tanesinin ise Kadıköy Suadiye'de olduğunu ifade ederek, "Suadiye projemiz de ruhsat aşamasında" dedi.

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181