Esenler'de 50 bin konut askeri bölgeye taşınacak!
Vatandaşın rızasının temel alındığı ve yüzlerin güldüğü İstanbul Esenler'de kentsel dönüşümün tatlı telaşı tüm hızıyla sürüyor. Bugüne kadar 24 bin 841 konutun dönüştüğü ilçede evi dönüşen hem yeni bir evde oturmanın hem de değer olarak daha yüksek fiyatlı evlere sahip olmanın mutluluğunu yaşıyor. Dönüşüm için sırasını bekleyenler ise biran önce yeni evleri için kazmaların vurulmasını bekliyor. Nefes alınacak alanlar oluşturduğu ve emlak fiyatlarını katlayan dönüşüme gösterilen ilgiyi arttırıyor.

DÖNÜŞÜMDE %25 BİTTİ
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "Dönüşüm için çalışmalara ilk başladığımızda toplam 100 bin konutun yıkılıp yeniden yapılması gerekiyordu. Şimdiye kadar 24 bin 841 konutu rızaya dayalı ve herkesi memnun edecek şekilde teslim ettik. Şimdi sıra 75 bin konutun yenilenmesine geldi. 50 bin konutu askeri bölgeye taşıyacağız. Yıktığımız yerlere ise kesinlikle yeni bina yapmayacağız, imara açmayıp Esenler'deki yeşil alan miktarını kat kat arttıracağız" bilgisini verdi.

32 BİN KONUT YIKILACAK
Başkan Göksu, yeni park alanı için yıkılacak konut sayısının 32 bin olduğunu söyledi. Bununla ilgili de tüm hak sahiplerinin rızasını aldıklarına dikkat çeken Göksu, dönüşümde olmazsa olmaz 3 prensiple hareket ettiklerini bunların sırasıyla rıza, şeffaflık ve sürdürebilirlik olduğunu aktardı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞEHİR PARKI OLACAK
Dünyanın en büyük şehir parkını Esenler'e yapacaklarını belirten Göksu, bu dev şehir parkını Esenler Belediyesi'ne devredilen 8,7 milyon metrekare büyüklüğündeki askeri alanda yapacaklarını ifade etti. Parkın toplam büyüklüğünün 2.5 milyon metrekare alan olacağını anlatan Göksu, "Bu şehir parkı, dünyadaki örnekleri ile yarışacak. Şu anda Esenler'in 335 bin metrekare olan park ve yeşil alanı, yeni parklarla birlikte 6.8 milyon metrekareye çıkarak yaklaşık 20 kat artacak" diye konuştu.

DEPOLARDAKİ ESERLER GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK
Park içinde dünyanın en büyük sanat eserleri müzesi de yer alacak. Dünya Sanat Eserleri Müzesi, hükümetin eylem planına da girdi. Şu anda depolarda bekleyen tarihi sanat eserleri burada sergilenme imkanı bulacak. Müzeyi her yıl yaklaşık 10 milyon turistin ziyaret etmesi hedefleniyor. Toplam, 1 milyon 658 bin metrekare büyüklüğündeki Metris Kışlası'nda her biri farklı büyüklüklerde binicilik, cirit atma gibi etkinliklerin de yapılabileceği farklı tematik parklar da yapılacak.

AÇILIŞ İÇİN SON VİRAJ
Halkı esas alan yönetim anlayışından asla vazgeçmediklerini ve bundan sonra da vazgeçmeyeceklerini belirten Göksu, parkın içindeki donatılar hakkında da bilgi verdi. Göksu, "Metris Kışlası içinde çalışmaları devam eden 189 dönüm arazi var. Bu alanın içinde 50-60 yıllık ağaçlar arasında dinlenme alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, hayvanat hçesi ve açık havada spor alanları olacak. Halkın kullanımına yönelik ve işletmesi belediyeye ait olan kafeler, restoranlar planlıyoruz. Parkı yılsonuna kadar açmayı hedefliyoruz" dedi.

Askeri alanda 15 Temmuz similasyonu
Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmak kin girişilen hain darbe girişiminde Esenlerin 10 şehit I verdiğini ve 40'ın üzerinde gazisinin bulunduğunu belirten Tevfik Göksu, "Bu günü unutturmayacağız. Metris Kışlasında askeriyemizin boşalttığı 189 dönüm arazide ismine '15 Temmuz Şehitler Parkı' dediğimiz güzel bir park yapıyoruz. Burada şehitlerin anıtları ve kitabelerinin yanı sıra 15 Temmuz Simülasyon Merkezi de yer alacak. Bu parkı ziyaret edenler 15 Temmuz'da Türkiye'de ne yasandıysa bu merkezde izleyebilecek" seklinde konuştu.

Emine Çakar / Yeni Şafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181