Esenler Havaalanı Konutları Mayıs'ta teslim!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projelerini inceledi. Bakan Sarı, temeli 5 Ekim 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Esenler Havaalanı Mahallesi'ndeki Kentsel Dönüşüm Konutları'nı gezdi. 2 bin 373 konut, 55 işyeri bulunan 72 bin metrekarelik alanda inşa edilen projede çalışan işçilerle bir araya geldi. İşçilerle sohbet edip yemek yiyen Sarı, güvenlik için baret takmanın önemine işaret etti.

'KÂR AMACI YOK'
Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi'ni de ziyaret eden Bakan Sarı, Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'dan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgiler alarak örnek daireyi gezdi. Türkiye'deki kentsel dönüşümün başlatıldığı Esenler'de yaklaşık 400 bin metrekarelik Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yaklaşık 24 ay gibi kısa süren bir zaman diliminde hayata geçirildiğini anlatan Sarı, projenin kâr amacı gütmediğini söyledi.

MAYIS'TA TESLİM
Projenin sonunda mevcut yapılaşmanın ne kadar insan sağlığına ve can güvenliğine aykırı olduğunun çok net görülebildiğine dikkat çeken Bakan Sarı, "Kentsel dönüşüm kapsamında öncelikli hedefimiz; mimarisi, statiği, bütün altyapısı, Bakan Fatma Güldemet Sarı, Esenler'deki kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulundu. yeşil ve sosyal donatı alanlarıyla düşünülmüş bir yaşam alanı oluşturmak. Esenler Belediyesi bu noktada, Türkiye'ye örnek bir çalışmaya imza attı. Kura çekimi inşallah martta olacak, mayısta Cumhurbaşkanımız ve bizlerin burada bulunduğu bir ortamda evlerin teslimi yapılacak. Vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz" dedi.

Habertürk Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181