Esenler Yeni Şehir Projesi onaylandı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçen yıl yapılacağı müjdesini verdiği, 8 milyon 700 bin metrekare üzerine inşa edilecek "Yeni Şehir Projesi" için Esenler Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında yapılan protokol İBB Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Eskiden askeriye ait olan arazi, ilçede kentsel dönüşüm sürecinde yıkılacak konut sahiplerinin yeni yuvası olacak. Geçen yıl Milli Savunma Bakanlığı'ndan Esenler Belediyesi'ne devredilen araziye yaklaşık 50 bin konut inşa edilecek. Projede, 2.5 milyon metrekare alan üzerine kurulu dünyanın en büyük şehir parklarından biri de kurulacak. Şehir parkında müze, sportif alanlar, bisiklet ve yürüyüş alanları, hayvanat bahçesi, botanik bahçesi, seyir terası ve pek çok donatı yer alacak.

Türkiye Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181