Essenora Gaziosmanpaşa Ekim'de teslim!
Türkiye'nin önde gelen 13-14 firmasının yer aldığı bölgede ilk teslim edilecek proje, Akın&Atik-Enga-Yimta ortaklığıyla hayata geçirilen 758 konutluk Essenora projesi olacak. Yüzde 70'i satılan projenin peyzajı da tamamlanmış bir şekilde Ekim ayında teslim edilmesi bekleniyor. Essenora projesinde satışları en fazla yükselten ise 2 ay boyunca devam eden "Ananızı Ağlatıyoruz" adlı reklam kampanyası oldu. Projeyle ilgili bilgi veren Essenora AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Öz, en fazla satışı "Ananızı Ağlatıyoruz" reklam kampanyasıyla yaptıklarını söyledi. "Fiyatlarıyla anneleri mutluluktan ağlatmayı amaçlayan reklam filmiyle projedeki en yüksek satış oranlarını yakaladık. Lansman dönemi ve şehü içinde müstakil hayat adlı reklam kampanyalarımızdabile bu kadar iyi satış rakamlarını yakalayamadık" diyen Öz, reklam sonrası telefon, mail, SMS ve showroom trafiğinin arttığını söyledi.

Essenora fiyat bilgisi için tıklayınız.

Teras villaların satışını sona bıraktı
1+1,2+1,3+1,4+1 konut tiplerinin bulunduğu Essenora'da daire büyüklükleri 72 metrekare ile 200 metrekare arasına değişiyor. Projede yer alan 70 adet teras villaların satışını ise büinçli olarak sona bıraktıklarını aktaran Öz, "Yüzde 70'i satılan Essenora'da metrekare satış fiyatları 5 bin 500 TL'den başlıyor. Ancak kampanyalarla bu rakam 4 bin 800-4 bin 900 TL'ye geliyor. Daire fiyatları ise 360 bin TL'den başlıyor" diye konuştu. Bölgede mahalle arasmdayapılan ve hiçbir sosyal donatısı olmayan 7080 metrekarelik dairelerin 300 bin TL'lere satıldığını aktaran Öz, bölgede bazı projelerde net brüt arasındaki makasın yüzde 70'lere çıktığını, kendi projelerinde ise bu farkın yüzde 30 olduğunu belirtti. Öz, "Biz sadece ortak alanları fiyata ekliyoruz, sosyal alanları ve kapalı otoparkları eklemiyoruz. Bu da alıcılara fiyatta avantaj sağlıyor" dedi. TEM'e yakın mesafede olan projenin eğlence merkezi Vialand'a ise 800 metre mesafede olduğuna dikkat çeken Öz, Maslak'a ise 10 dakikada ulaşım sunan projeden, bu bölgeden çalışan beyaz yakıldar ile Göktürk'ten gelen alıcıların satın aldığını belirtti.

Yüzde 20'sini yabancılar aldı
Katar, Suudi Arabistan gibi körfez ülkelerinin projedeki dairelerin yüzde 20'sini satın aldığını aktaran Oktay Öz, özellikle bu ülke vatandaşlarının isteği üzerine genelde 2 tane olan banyo sayısını üçe çıkardıklarım söyledi. Türkiye'nin körfez ülkeleri için cazip bir ülke olduğunu ifade eden Öz, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu ülkelerde faiz olmadığı için gayrimenkul periyodik olarak onlara gelir getirici bir unsur. Ayrıca İsviçre gibi ülkelerde bankalar paranızı muhafaza ettiği için para alıyorlar. Bu açıdan Türkiye'de güven oluşunca Türkiye Ortadoğu ve Körfez ülkeleri için cazip bir ülke oldu. Çünkü hem aldıkları ürün değerleniyor hem de düzenli gelir elde ediyorlar."

Yeni proje yolda
Atik ve Bay Oktay Öz olarak Gaziosmanpaşa'da Tem Otoyolu kenarında Essenora projesinin 4 katı büyüklüğünde yeni bir kentsel dönüşüm projesi düşündüklerini aktaran Oktay Öz, hafriyat ruhsatları alınan projeye, nisan ayında başlamayı planladıklarını kaydetti. 2011 yümdan bu yana kentsel dönüşüm projeyle ilgili çalıştıklarını anlatan Oktay Öz, "2013ten beride kiraları ödüyoruz. Bürokratik nedenlerle süreç uzadı. Ama inançla bu işi yapacağımızı sürdürdük" diye konuştu.

Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181