Etiler ve Levent Hattı'nda kentsel dönüşüm hız kazanıyor!
Gayrimenkul firması Keller Williams Platin'den Fatoş Altıntaş, şehir merkezinde yeni projeler geliştirmek isteyen inşaat firmalarının 40-50 yıllık sitelerle yakından ilgilenmeye başladığını belirterek, "Yatırımcılar adeta birbirleriyle yarışıyor" dedi. Bu yarışta inşaat firmalarının uyanı sıra yabancı fonların da yer aldığın dile getiren Altıntaş, şunları söyledi:

"Örneğin 1960'lı yıllarda inşa edilen Petrol Sitesi birçok firmayla görüştükten sonra Katarlı QT Holding ile el sıkıştı. 250 milyon dolar yatırımla siteye çarşı, ticari alan ve sağlık merkezi geliştirileceği konusu gündemde. Yine Petrol Sitesi'ninyanında bulunan Belediye Sitesi'nin Akmerkez bağlantı yolu tarafında bulunan müstakil evlerin bulunduğu adada kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Blokların bulunduğu kısım içinse inşaat şirketleriyle görüşmeler devam ediyor. Tepecik Yolunda bulunan Sadabat Evleri'nde de çalışmalar sürüyor. Bölgenin değerine değer katacakprojeler gündemde. Önümüzdeki dönemde 1950'li yıllarda inşa edilen toplu konut proj eleri, kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında yenilenecek ve İstanbul'un lüks semti şimdi de yeni ve iddialı proj elerle bölge değerine değer katacak gibi gözüküyor."

Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181