Fatih Ayvansaray kentsel dönüşümünde sona gelindi!
Fatih Belediyesi tarafından İstanbul Ayvansaray'da yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda yapılan kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. 100 milyon TL yatırımla bölgede 15'i tescilli 90 bina yenilendi. Tarihi doku korunarak yapılan yenileme projesinde Osmanlı mimarisinden esinlenildi. Asya, Pasifik Avrupa, Kuzey Amerika ve Ortadoğu'da faaliyet gösteren 'Millennium Copthorne Hotel' yenileme projesi içinde yer alacak otelin işletmeciliğini üstlendi. Altın İstanbul'un yükleniciliğini üstlendiği projede yer alan 127 odalı 'Millennium Golden Horn Hotel'in yıl sonunda açılması planlanıyor.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'Ayvansaray Türk Mahallesi' projesi ve çevresindeki gelişmelerle bülikte yeni bir turizm güzergahı yaratüdığmı ifade ederek, "İstanbul'u solumak isteyenler için bir adres oldu" dedi. Millennium Copthorne Hotel'in projeye dahil olmasını Demir, "Son dönemde terör nedeniyle oluşturulmak istenen algıya inat uluslararası bir marka İstanbul'u seçti" diye değerlendirdi.

Projeleri hakkında bilgi veren Altın İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlkem Şahin, "İhale ile aldığımız kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarına 2011'de başladık. Dönüşüm alanında bizim de mülkiyetlerimiz vardı. Bu işi ticari değil sosyal sorumluluk projesi olarak gördük. Yerinde dönüşüm yapıldı ve evi olan herkese evi verildi. Bize ait binalardan biri otel oldu, diğerleri de uzun dönem kiralamalar için kullanılacak. Fatihli biri olarak bölgeye olan vefa borcumuzu bu proje ile ödedik" dedi. Türkiye'de ilk kez işletmecilik alanında faaliyet gösterdiklerini belirten Millennium Copthorne Hotel CEO'su Francois Kassab, 125 otelde 35 bin oda ile 25 ülkede faaliyette olduklarını kaydetti. İmza törenine Altın İstanbul Başkanı Ertan Şener ile Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir de katıldı.

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181