Fikirtepe'de dönüşümden sonra fiyatlar 2'ye katlanacak!
2010 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edilen, 2014'e kadar müteahhitler ve kat malikleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mesafe katedemeyen Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi, 2014'ten bu yana ivme kazandı. EVA Gayrimenkul Değerleme'nin araştırmasına göre 2017'de tamamlanması beklenen büyük projelerin bugünkü metrekare birim fiyatları 7.000-10.000 TL aralığında iken, projelerin tamamlanmasıyla bir yılda yüzde 100 değerlenecek.

ZORUNLU HALE GELDİ
EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanları Öznur Özdemir ve Öznur Aydın, ilk gecekondu alanlarından olan Fikirtepe'de çarpık yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün zorunlu hale geldiğini belirtiyorlar.

133 hektarlık dev alanı kapsıyor
Uzmanların belirttiğine göre Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi, 57 yapı adası ve yaklaşık 133 hektarlık bir alanı kapsıyor. Proje öncesinde dönüşüm alanında 100 bine yakın nüfus, yaklaşık 6 bin 500 bina ve 25 bin bağımsız bölüm yer alıyor.

20 bin liraya çıkabilir
Bölgede ortalama konut satış değerlerinin 7-10 bin TL/metrekare aralığında olduğunu söyleyen uzmanlar, 2017 itibarıyla projelerin hayata geçmesi ve kendilerini kanıtlayabilmeleri halinde metrekare fiyatlarının iki katına çıkabileceğini söylüyor.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181