Fikirtepe'de kentsel dönüşüme son katılan alanlar!
Fikirtepe'de yüzde 90'nın üzerinde anlaşmalarını tamamlayan Ceylan İnşaat Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü'ne müracaatta bulunarak imza atmayan maliklerle toplantı yapılmasını talep etti.


Müdürlüğün toplantı salonunda imza atmayan mülk sahiplerinin temsilcilerini ve mal sahipleri ile müteahhit firma sahibi çağrılarak yüzleştirme toplantısı yapıldı. İl Müdürlüğü Fikirtepenin son durumu ile ilgili katılanları bilgilendirdi.


Fikirtepe'de;


- 134 Hektar Toplan Alan

- 61 Adet plan Adası

- 6341 adet bina

- 17728 Bağımsız birim

- 47655 kişi yaklaşık nüfus mevcut


Bu alanda son durumda; 


- %100 anlaşma sağlayan 18 adet ada

- 3/2 çoğunluk sağlayan 31 adet ada

- 3/2 çoğunluk sağlayamayan 12 adet adadır.


Ruhsatı onaylanıp başlayan ada 8 adet, ruhsatı onay aşamasında olan  ada 4 adet, diğer 6 adada Avan Proje çalışmaları devam ediyor.

 
Bugüne kadar 19 ada için yüzleşme toplantısı düzenlendi. Acele kamulaştırma için 6 adet adanın işlemleri mahkemeye intikal ettirildi. Kıymet takdirleri ve benzer çalışmalar devam ediyor. Bu arada mahkemeye intikal edenlerden birçoğu anlaşma sağlandığını kamulaştırma davalarının geri çekilmesini talep etti.


İstanbul'da kentsel dönüşüm nerelerde olacak ? İşte açıklanan bölgeler...

Kentsel dönüşüme nasıl başvurulur?





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181