Fikirtepe kentsel dönüşüm ve ulaşım projeleri ile değerleniyor!
Kentsel dönüşümün pilot bölgesi olan Kadıköy'deki Fikirtepe'de çalışmalar hızla sürüyor. Bazı projelerin onaylanma süreci devam ederken, bölgede henüz sonlandırüan ve teslim edilen proje yok. Yıl sonunda bazı projelerin teslim edilmesi planlanıyor. Markalı projelerin giderek çoğaldığı bölgede, bu evlerin ortalama metrekare fiyatı ise 8 bin ile 9 bin lira arasında değişiyor. Uzmanlar, fıyatiarın giderek artacağı konusunda hemfikir. Fikirtepe'yi ve dönüşüm sürecini TSKB Gayrimenkul Değerleme'den Uzman Duygu Yılmaz Posta'ya anlattı...

DÖNÜŞÜM NE ZAMAN BAŞLADI?
Fikirtepe 'Kentsel Dönüşüm Proje Alanı', Merdivenköy, Eğitim ve Dumlupmar mahalleleri içindeki 134 hektarlık alanı kaplıyor. Bölgenin dönüşüm serüveni, 2013'te 'Kentsel Dönüşüm Alanı' ilan edilmesiyle başladı. Böylece eski ve yıpranmış konuüarm değişim süreci başlatılmış oldu. Yıkımlarla birlikte arsalar yapılaşmaya açıldı ve yeni konut alanları oluşturuldu. Dönüşüm sürecinin başından bu yana arsa metrekare fiyaüarı 3 bin liradan 10 bin liraya yükseldi.

KAT KARŞILIĞI ANLAŞILIYOR
İnşaat firmaları, bölgedeki arsa sahipleriyle kat karşılığı anlaşıyor. Arsa metrekarelerine göre yapılacak projeden kullanım alanı veriyor. Ayrıca proje bitene kadar kira ödemelerini ve taşınma masraflarını karşılıyor.

FİKİRTEPE NEREDE?
Fikirtepe, Kadıköy'ün merkezinde olması nedeniyle önemli. D-100 Karayolu bölgesindeki Fikirtepe; güneyde Bağdat Caddesi, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi ve Marmara Üniversitesi, kuzeyde D-100 Karayolu ve batıda 0-1 Otoyolu ile çevrili. Ayrıca Kadıköy-Kartal metrosuna, metrobüs hattı ve durağına yakın. Bölgede, raylı sistem ve deniz yolu dahil birçok toplu taşıma ulaşımı var.

TRAMVAY GELİYOR
Fikirtepe'de 1 tramvay ile 2 füniküler hattı yapılması planlanıyor. Bu hatların, kentsel dönüşümle birlikte bölgeye değer katması kaçınılmaz.

Posta Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181