Fuzul'dan GOP arsasına 500 konutluk kentsel dönüşüm!
Başakşehir'de geçen yıl kazandığı 1 milyar liralık dev ihaleden sonra İstanbul'un yeni cazibe merkezi Gaziosmanpaşa'nın yanı başındaki Karayolları'na ait arazinin ihalesine giren şirket, önümüzdeki aylarda 350 milyon liralık yatırım yapacak. TOKİ'nin gerçekleştirdiği ihalenin onayının ardından GOP Karayolları Mahallesi'nde yer alan iki adet parsel üzerinde yükselecek proje konusunda bilgi veren Fuzul Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, "500 konutluk dönüşüm projesi bizim kentsel dönüşüm alanındaki gücümüzü ortaya koyacak ve vitrinimiz olacak" dedi.

500 KONUTLUK PROJE
İhalede yedi firma ile yarıştıklarını söyleyen Akbal," Biz, hedefimizi teklifimizle ortaya koyduk ve hayırlı bir sonuç aldık. Arsa satış karşılığı satış toplam gelirinde en yüksek teklif olan 350 milyon lira önemli bir ekonomik de"llıı gerdir. 500 konutluk karma proje hedefliyoruz. Buradan idare payı olarak 126 milyon liralık taahhütümüz var. Ayrıca 150 daireyi hak sahipleri için TOKİ'ye vereceğiz. Proje kapsamında yapılacak ilköğretim okulunu da TOKİ'ye devredeceğiz. Nisan ayında satışa sunacağımız proje için kollarımızı şimdiden sıvayıp yola koyulduk. İlk kazmayı bu yıl içinde vurmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

İSTANBUL'UN HER YERİNDE
Başakşehir odaklı geliştirdikleri projelere devam edeceklerini söyleyen Akbal," Önümüzdeki 5 yıl içinde 5 milyar lira değerinde proje üreteceğiz. Bunların bir kısmı kentsel dönüşüm sahalarında olacak. Gaziosmanpaşa projesi bunun ilk ayağını teşkil ediyor. Gaziosmanpaşa'daki arsa için çok istekliydik. Başakşehir'den sonra en çok prim yapan ilçe Gaziosmanpaşa. Buraya da değerini bulacak bir proje geliştireceğiz" mesajı verdi.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181