Gülsuyu ve Gülensu'da kentsel dönüşüm başlıyor!
"İstanbul'un Balkonu" diye bilinen Maltepe Gülsüyu ve Gülensuyu Mahalleleri'ndeki kentsel dönüşümün Sonbahar'da başlaması düşünülürken, iki mahalle havadan görüntülendi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise kentsel dönüşüm çalışmalar ile ilgili bilgi vererek: "Temennimiz Temmuz ayına kadar Büyükşehir gündemine gelmesi. Orada onaylandıktan sonra Sonbahar'da bir adadan başlayarak Gülsuyu, Gülensu'dan kazmayı vurarak halkımızın yerinde dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçede yaşanan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yaklaşık 2 yıldır mahalle sakinleri ve sivil toplum örgütleriyle kentsel dönüşüm çalışmaları için bir araya geldiklerini belirten Kılıç, "Yaklaşık 2 yıl süren çalışma Maltepe Belediye Meclisi'nde tamamlandı. Kentsel dönüşüm planlarımız notlarıyla birlikte Büyükşehir'e gönderildi. Bazı eksiklikler olduğu tespit edilmiş. Bunun için dosya, komisyona gönderildi. Şu anda komisyonda tartışılıyor. İmar komisyonundaki arkadaşlar konuyu masaya yatıracaklar" dedi.

Kılıç, söz konusu eksiklilerin giderilmesinden kentsel dönüşüm çalışmalarının sonbaharda başlayacağını öngördüklerinin mesajını verdi. Kılıç, "Söz konusu olan eksiklikler giderildikten sonra da yeniden Büyükşehir gündemine gelecek. Temennimiz Temmuz ayına kadar Büyükşehir gündemine gelmesi. Orada onaylandıktan sonra Sonbahar'da bir adadan başlayarak Gülsuyu, Gülensu'dan kazmayı vurarak halkımızın yerinde dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Kılıç konuşmasının devamında Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri hakkında kamuoyunda oluşan algılara değindi. "İki mahallemizle ilgili çok haksız bir algı oluşturulmuş durumda" diyen Kılıç: "Sanki bütün sorunların temelinde Gülsuyu ve Gülensu yatıyor gibi bir algı var ne yazık ki. Bu doğru değil. Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri İstanbul'un balkonu" dedi.

Kılıç, kentsel dönüşüm çalışmaları sonlandığı Gülsuyu ve Gülensu mahallerde yaşanacak değişim ile ilgili olarak ise: "Bu dönüşüm gerçekleştiğinde oradaki tablonun da değişeceğini biliyorum. Çünkü insanlar iş bulacaklar. Aş bulacaklar. Daha huzurlu daha çağdaş bir ortamda yaşamlarını sürdürecekler" şeklinde konuştu.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç konuşmasının devamında mahalle sakinlerinin kentsel dönüşüm çalışmalarının sonunda mahalleden sürülmek istemediklerini bildiklerini ve çalışmalarını onların istediği şekilde gerçekleştirecekleri söyledi. Kılıç, "Kentsel dönüşümü mutlaka istiyorlar çünkü biz onlarla birlikte dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Onlar istedi biz yaptık. Bizim herhangi bir dayatmamız söz konusu olmadı. Zaten temel anlayışımız, 'dayatan değil, danışan bir belediyecilik' anlayışımız olacak demiştik. 2 yıl boyunca biz mahalle sakinleriyle planlarımız tartıştık hep. Onlara sorduk, anlattık. Onları ikna ettikten sonra zaten bu planlar Maltepe Belediye Meclisi'ne geldi. Bizden çok mahalle sakinleri yerinde dönüşümü istiyor. Onların tek derdi şu, bir buraya kimseye peşkeş çektirmeyin. İki kentsel yenilenme yapılandıktan sonra burada yaşamak istiyoruz. Buradan evlerimizden mahallerimizden sürülmek istemiyoruz diyorlar. Biz de onların orada kalması için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"İstanbul'un balkonu" diye bilinen Gülsuyu ve Gülensu Mahalleleri havadan görüntülündi. Her iki mahallenin havadan çekilen görüntülerine yansıyan manzara "İstanbul'un Balkonu" sözünün ne kadar hak ettiğini gösterdi.

Habertürk 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181