Harmandere Sosyal Konutları 2. etabı yakında başlıyor!
Pendik Belediyesi, Harmandere Mahallesi’nde yıllardır süren imar ve tapu sorununu tek tek çözüme kavuşturarak bölgede kentsel dönüşümün önündeki engelleri ortadan kaldırdı. Gecekondular için Harmandere Mahallesi’nde inşa edilen lüks sosyal konutların ilk etabı da tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Harmandere’de modern ve depreme dayanıklı kentleşmeyi sağlamak üzere Pendik Belediyesi tarafından yürütülen yoğun çalışmalar, neticelerini vermeye başladı. Problemli parsellerin tapu sorunu çözüme kavuşturularak dönüşümün önü açıldı. 164 gecekondunun dönüşümü de yapılan lüks sosyal konutlarla sağlanıyor. 

Parsellerin tapu sorunu çözüldü
Hissedarlar arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle yıllardır riskli yapıların yenilenemediği  3962 Ada 6 ve 7 parsellerdeki imar sorunu, Pendik Belediyesinin yoğun gayretiyle  çözüme kavuşturuldu. Anlaşma sağlayan 55 hissedarın tapuları, 6306 Sayılı Yasa kapsamında ayrı bir parsel üzerinde toplandı. Böylece Kentsel dönüşüm Kanunu kapsamında yapılarını yenilemek isteyen 55 malik, aynı ada farklı parselden  önce tapularını, daha sonra da yeni binalarını yapmak üzere ruhsatlarını aldı.

Tapu ve imar sorunu çözülen bir diğer alan da 3963 Ada 15 ve 16 parseller oldu. 2011 yılında yapılan imar uygulaması ile tapularına kavuşan 15 hak sahibinin ardından bu yıl da 25 hak sahibiyle kentsel dönüşüm kapsamında yeniden yapım süreci için mutabakat sağlandı. Daha önce yapılan imar uygulamasıyla tapuları farklı bir parselden verilen 19 vatandaşın tapuları da binalarının bulunduğu parsele taşındı.

Gecekondulara lüks sosyal konut
Harmandere Mahallesi’nde bulunan gecekonduların dönüşümü için Pendik Belediyesi tarafından yine Harmandere Mahallesi’nde inşa edilen sosyal konutların 1. etabı tamamlandı. Sosyal donatı alanlarıyla son derece lüks olarak inşa edilen  projedeki   96 daireden 70’i  gecekondu sahiplerine teslim edildi. Kalan 26 dairenin tahsis işlemleri ise devam ediyor.

Harmandere Sosyal Konutları’nda 2. etap başlıyor
Mülkiyeti imar planlarına göre yol, park gibi donatı alanlarında ve diğer kamusal alanlarda kalan gecekondu sahipleri  için inşa edilen sosyal konutların 2. etabı da yakında başlıyor. 120 daireli sosyal konutların ihale işlemleri tamamlanarak yer teslimi yapıldı. Bu  projenin tamamlanmasının ardından Harmandere’deki  68 gecekondu sahibi daha dairelerine kavuşacak. 
 
Pendik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181