İstanbul Büyükçekmece Mimarsinan mahallesi dönüşüyor!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadıkları bölge olan Mimarsinan Mahallesi Poyraz Sokak sakinleri ile "Kentsel Dönüşüm" projesi bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Roman vatandaşlara Poyraz Sokak'ta yapılacak kentsel dönüşümü anlatan Başkan Akgün, "2 bin 500 Roman vatandaşın yaşadıkları evleri, kendi oldukları yerde dönüşüme tabi tuttuk. Roman vatandaşlarımızı buradan herhangi bir yere kaldırmak değil tam tersine şehrin tam göbeğinde onlara site şeklinde bir proje hazırladık, İstanbul'un ikinci Moda'sını Mimarsinan'da kuracağız" dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede Roman vatandaşların yoğun yaşadıkları bölge olan Mimarsinan Mahallesi poyraz Sokak sakinleri ile Mimarsinan Kentsel Dönüşüm Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı'nda bir araya geldi. Toplantıya CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Marmara Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Sinan Karaca Öztürk, 24. Dönem CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı. Projenin detaylarını Romanlarla paylaşan Başkan Akgün, hiçbir Roman vatandaşın yerinden, yurdundan olmayarak yeni evlerinde yaşayacağını söyledi.

Bizim Gazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181