İstanbul Gaziosmanpaşa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi görücüye çıktı!
Bugüne kadar toplam 4.5 milyon metrekarenin riskli alan ilan edildiği İstanbul Gaziosmanpaşa'da ilçenin en büyük kentsel dönüşüm projesi görücüye çıktı. Süleyman Ekşi İnşaat tarafından Bağlarbaşı bölgesinde hayata geçirilen Ahes Misal İstanbul'da yer alan toplam 2.400 konutun 1.700'ü hak sahiplerinin olacak. 13 bloklu projenin ilk etabı olarak satışa sunulan 8 blokta toplam 1.600 daire bulunurken, bunun 460'ı hak sahiplerine verilecek. Ahes Misal İstanbul, 2 milyar liralık satış değerine sahip. Projede ayrıca 359 odalı otel, 60 cadde dükkânı ve 20 bin metrekarelik ofis bloku da yer alacak. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 6306 Sayılı Kanun kapsamında ilçelerinde toplam 4.5 milyon metrekarelik alanın riskli ilan edildiğini söyledi. Bu kapsamda ilçede 13 bölgede dönüşüm çalışması yapıldığını anlatan Usta, "Bu da ilçenin yüzde 38'ine karşılık geliyor. Dünyaca ünlü mimar Norman Foster ile çalışma yaparak, bir vizyon master plan hazırladık. Bütüncül bir planlama ortaya koyduk" diye konuştu.

30 bin ev dönüşecek
İlçede yerinde dönüşümden taviz vermediklerini vurgulayan Usta, "Şu anda 5 bin konutta çalışmalar başladı. Yılbaşından itibaren 5 bin konutu daha dönüştüreceğiz. İlçe genelinde 30 bin konut, 11 bin 500 bina dönüşecek. 3 projede 2 bin konutun dönüşümü tamamlandı" dedi. Süleyman Ekşi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi de projenin ölçek olarak en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından biri olduğunu söyledi.

M2'Sİ 5.230 TL
Ekşi, "Projemiz, 100 bin metrekare alan üzerinde 520 bin metrekare inşaat alanına sahip. 2019'un sonunda 1.600 dairelik ilk etabı teslim edeceğiz. Metrekaresi 5 bin 230 liradan satışa sunulan projenin ilk etabında 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tipleri mevcut" dedi.

Yüzde 40 prim yapacak
Ekşi, "Konut alıcıları daha büyük yaşam alanlarını natamam ya da tamam daire olarak alabilecekler. Proje tamamlandığında yüzde 40 prim beklentimiz var. Gaziosmanpaşa, dönüşüm potansiyeli ve ana ulaşım noktalarına yakınlığıyla önemli bir ilçe. Bu nedenle prim beklentimiz yüksek" dedi. Süleyman Ekşi, projenin bütünlüğünü sağlamak için çevre yol ve caddeler ile 1.000 kişilik ilkokul, 1.000 kişilik kültür merkezi ve 1.000 kişilik camiyi sosyal sorumluluk kapsamında bedelsiz olarak Gaziosmanpaşa'ya hibe ettiklerini açıkladı.


Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181