İstanbul kentsel dönüşüm projelerinde son durum!
Türkiye'nin mega kenti İstanbul'da kentsel dönüşüm hangi bölgelerde olacak? Kentsel dönüşüm için İstanbul'da öne çıkan bölgeler hangileri? Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinde son durum nedir? İşte İstanbul'da kentsel dönüşüm...

Riskli yapılar 6306 sayılı Kanun kapsamında risk tespit yapılan bu binalardan 4 bin 146 adeti bina yıkıldı. Bu yıkım ise 17 bin 574 adet konut, 1 bin 780 adet dükkan olmak üzere toplam 19 bin 354 adet bağımsız birime karşılık geldi. Riskli alanların toplam büyüklüğü 1118,40 hektar, toplam nüfusu 253 bin 846, toplam bina sayısı 30 bin 442, toplam birim sayısı yaklaşık 80 bin 748 olarak gerçekleşti.

2015 yılı kentsel dönüşüme hangi bölgeler dahil oldu?

2015 yılı içerisinde de dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul'da Kadıköy'de Fikirtepe, Beyoğlu'nda Tarlabaşı'nda kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evler boşaltılıp yerine inşaatlar dikilmeye başladı. İstanbul'da diğer öne çıkan bölgeler ise Bağdat Caddesi, Etiler, Levent, Cihangir, Nişantaşı, Çiftehavuzlar Acıbadem, Ulus, Bebek ve Gayrettepe öne çıkıyor...

Kentsel dönüşüme nasıl başvurulur?

Kentsel dönüşüm kapsamına alınan Kadıköy'de Fikirtepe, Dumlupınar, Merdivenköy ve Eğitim mahallerinde toplamda 57 adalık alanda yürütülen dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Beyoğlunda başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul’un merkezi konumunda tarihi binalara ev sahipliği yapan ilçede İstiklal Caddesi, Piyalepaşa, Okmeydanı, Tarlabaşı, Haliç, Galata ve Hasköy gibi semtleriyle, mega kent İstanbul’un popüler bölgeleri arasında dönüşüm çalışmalarındaki yerini alıyor. İstanbul Piyalepaşa'da kentsel dönüşüm için düğmeye basan Polat Holding, 80 dönüm arazide 500 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Gaziosmanpaşa'da dönüşüm devam ediyor
Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümle İstanbul'un en gözde semtlerinden biri haline gelecek Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm devam ediyor. Gaziosmanpaşa, dönüşüm tamamlandığında İstanbul'un en gözde semtlerinden biri haline gelecek.

İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nün 2015 yılı için açıkladığı riskli yapılar listesi ise şöyle;
"İstanbul İli Riskli Rezerv Alanları Dağılım Haritası"nı elden geçirirken, riskli yerler ile kentsel dönüşüm yapılacak alanların bilançosu da yinelendi. İlçe ilçe çıkarılan riskli alanlar içinde Beşiktaş, Bağcılar, Beyoğlu, Esenler, Kadıköy, Pendik, Etiler, Üsküdar da yer alıyor. Bu yılın sonuna kadar 200 bin bağımsız bölümün yapıma yönelik olarak tasfiye edileceğini belirten yetkililer, kira yardımlarının da artırılacağını bildirdi.

Okmeydanı'nda dönüşüme az kaldı
Okmeydanı sakinleri kentsel dönüşüm için yoğun istekte bulunuyor. Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözdükten sonra kentsel dönüşümün startını veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a hak sahipleriyle yapılan uzlaşma toplantılarda destek yağıyor. “Tapusunu almış, uzlaşmayı tamamlayan adalarda tamamı belediyemize ait Beyoğlu Dönüşüm A.Ş. firmamız kat karşılığı anlaşmalara başlayacak,” diyen Demircan’a hak sahibi vatandaşlardan da yoğun destek geliyor. Okmeydanı'nda dönüşüm ilk olarak Fetihtepe'de başlayacak.

Üsküdar'da Eylül'de dönüşüm başlıyor
Üsküdar'da kentsel dönüşümün Eylül ayında başlayacağı duyuruldu. Üsküdar'ın tarihi dokusu bozulmadan projeler hayata geçirilecek ve bölge rant bölgesi haline getirilmeyecek. Üsküdar halkı ile uzlaşma toplantıları yapmak için Belediye tarafından Yavuztürk'te kentsel dönüşüm çalışmalarını içeren bir ofis açıldı.

Utku ÇALIŞKAN/Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181