İstanbul'un kalbi Okmeydanı'nda da dönüşüm başlıyor!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, binlerce sağlıksız yapının yer aldığı İstanbul Okmeydanı'nda kentsel dönüşüme başlayacaklarını açıkladı. Polat Holdingin Beyoğlu'nda 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Piyalepaşa İstanbul'un temel atma töreninde konuşan Bakan Sarı, projeyle bölgenin ihya edileceğine işaret ederek, "İstanbul'un kalbi Okmeydanı'nda da kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Devlet, belediye ve özel sektör eliyle yapılacak bu çalışmaya ilişkin detaylı bilgileri önümüzdeki dönemde paylaşacağız" dedi. Okmeydanı'nda binlerce sağlıksız yapı olduğunu kaydeden Sarı, yapılacak projeyle vatandaşın güvenli yaşam alanlarına kavuşacağını ifade etti.

2 MİLYAR TL HARCANDI

Kentsel dönüşümün sadece eski binaları yıkıp yerine yenisini yapmak olmadığını kaydeden Şehircilik Bakanı, şöyle konuştu: "Bakanlık olarak son üç yılda kentsel dönüşüm projeleri için 2 milyar TL'ye yakın kaynak kullandık. 48 ilimizde 179 riskli alan ilan ettik. 1 milyon 200 binin üzerinde insanımızı ilgilendiriyor. 2015 yılı sonu itibariyle ise toplam 92 bin 833 binada riski yapı tespiti gerçekleştirilmiştir. Meclis'ten çıkan yeni yasayla birlikte evleri kentsel dönüşüm kapsamma giren vatandaşlarımıza yeni bir destek daha verdik. Artık kentsel dönüşüme onay vermeleri halinde vatandaşlarımızın elektrik, su ve doğalgaz abonelik hizmetlerini almalarını sağlıyoruz. Kentsel dönüşüm rant değil, dönüşüm projesidir."

20 BİN KİŞİ YAŞAYACAK

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat da, yaptığı konuşmada Piyalepaşa İstanbul'da 20 bin kişinin yaşayacağını belirterek, 2017'den başlayıp 2019'a kadar daireleri teslim etmeyi planladıklarını söyledi. Projede yer alan alışveriş sokağında yılda 9.5 milyon kişiyi ağırlamayı beklediklerini söyleyen Adnan Polat, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'tan metro istedi.

Proje alanına çok yakın bir mesafe olan Adalet Sarayı'na metro geleceğine işaret eden Kadir Topbaş, Adnan Polat'a 1 km'lik yürüme tüneli yapılması önerisinde bulundu. Kadir Topbaş, Üsküdar-Kabataş arasında yapılacak yürüme tünelinin de 2018'e kadar bitirileceğini söyledi.

TEMELİ ŞEHİRCİLİK BAKANI ATTI

Çevre ve Şehircilik Bakam Fatma Güldemet Sarı, istanbul Büyükşehir Belediye Başkam Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkam Ahmet Misbah Demircan ile Polat Holding Yönetim Kurulu Başkam Adnan Polat, "Piyalepaşa İstanbul'un temel atma törenine katıldı.

Önder Çelik / Türkiye Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181