Kağıthane'de dönüşüm yüzde 60 oranında tamamlandı!
Yerli ve yabancı birçok şirket yatırımlarının devam ettiği Kağıthane’de, belediye tarafından başarıyla uygulanan kentsel dönüşüm çalışmaları ilçenin kaderini değiştirdi.

Yabancı şirketlerin, bankaların, kurumsal birçok firmanın genel müdürlüğünün ya da şubesinin bulunduğu Maslak-Büyükdere-Levent üçlüsüne çok yakın bir mesafede bulunan ilçe, megakent İstanbul’un ticaret alanındaki can damarları Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Şişli, Mecidiyeköy hattına da ulaşım bakımından hakim bir noktada yer alıyor.

Kağıthane bu avantajları sayesinde Türkiye’nin önde gelen inşaat firmalarının tercih ettiği ilçe haline gelmeyi başardı.

- Kentsel dönüşüm çalışmaları
İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı ve planlı yapıldığı ilçelerin başında gelen ilçede şu ana kadara 100 bine yakın bağımsız bölge düzenlendi.

500 bin nüfusa sahip ilçede 240 bin kişinin yaşam alanı tamamen yenilenirken, bu oran yüzde 52’lik bir alanı kaplıyor. Yapı ruhsatı verilen inşaat firmalarına otopark, çocuk parkı ve yeşil alan oluşturma  zorunluluğu getiren Kağıthane Belediyesi, böylelikle hem yeni yaşam alanları oluşturmayı hem de cadde ve sokaklarda yanlış parklanmanın önüne geçmeyi hedefliyor.

 - Metrekare birim fiyatları
2013 rakamlarına göre bölgedeki 1+0 ile 3+1 aralığındaki konutların metrekare birim fiyatı 2.500 ile 3.000 TL arasında değişiyor. 20, 40, 50, 70 ve 100 metrekare ofislerin metrekare birim fiyatları da 3000 TL’den başlıyor, 9000 TL’ye kadar çıkıyor.

2016 yılı rakamlarına göre ise;  1+0 ile 3+1 aralığındaki konutların metrekare birim fiyatı 3000 ile 9000 TL arasında değişiyor. 20, 40, 50, 70 ve 100 metrekare ofislerin metrekare birim fiyatları da 3000 TL’den başlıyor 10.000 TL ye kadar çıkıyor.

- Ulaşımın merkezi Kağıthane
Ulaşım alanında önemli bir merkezde bulunan Kağıthane, İstanbul’un gözde ilçelerine çok yakın bir mesafede bulunuyor. Kağıthane-Dolmabahçe Tüneli ile Taksim ve Beşiktaş’a artık beş dakikada ulaşılabiliyor. Kağıthane’ye metrobüsle de ulaşmak mümkün. 6 mahallesinden metro hattı geçen ilçede ayrıca Kağıthane Merkez-Nurtepe-Çağlayan’dan geçecek olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu inşa çalışmaları 2017’de tamamlanacak. İstanbul Boğazı'nın altından geçecek Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli, Kağıthane’den başlıyor ve Ümraniye’ye kadar uzanıyor. 3. Havalimanı’nın ve ‘Boğaz’ın 3. İncisi’ olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün şehre ilk giriş noktası Hasdal üzerinden Kağıthane oldu. Silahtarağa-Kemerburgaz-Ağaçlı istikametini kapsayan tarihi demiryolu hattı Büyükşehir Belediyesince projelendirildi.

-Kağıthane Deresi Projesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapılacak çok önemli bir proje Kağıthane’de hayata geçiyor. Kağıthane Belediyesi’nin bulunduğu noktadan Seyrantepe-Hasdal Viyadüğü’ne kadar Kağıthane Deresi’nin içi bir yaşam alanı haline gelecek. Proje yaklaşık 1 milyon m2’lik bir alanı kapsıyor.

-İstanbul’da En Çok Park Kağıthane’de
Parkları Kağıthane’nin simgesi olan lalelerle süsleyerek ilçenin çok renkli bir görünüme kavuşmasını sağladık. 2004’te 49 olan park sayısı son 12 yılda 5 kat arttırılarak şuan 272’e ulaşmış durumda. Parklarda ayrıca 7/24 güvenlik kameraları ve ücretsiz internet hizmetimiz mevcut. 16 km2’lik yüz ölçümüne sahip Kağıthane, kilometrekareye düşen park sayısında 17 parkla birinci sırada yer alıyor.

-Fırsatı icraata dönüştürdüler
Türkiye’nin önde gelen inşaat firmalarının Kağıthane ve bölgesinde yatırım yapmaya teşvik eden nedenler arasında Cendere Vadisi Projesi ile bölgeye yapılması planlanan yeni ve geliştirilmiş ulaşım projeleri, Cendere Vadisi’ndeki fabrika, depo ve imalathanelerin yıkılmasıyla yeni konut, ofis ve AVM projelerinin hayata geçmesi, İstanbul’da havası en temiz ilçeler arasında yer alması, giderek ekonomik ve kültürel anlamda zenginleşen demografik yapısı, ofis projeleri iş yerlerine yakın yaşamak isteyenlerin konut talebini arttırması, Şişli Etfal Hastanesi’nin Seyrantepe’ye taşınması, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadyumu’nun bölgeye getirdiği hareketlilik, Maslak-Büyükdere-Levent hattındaki A+ ofis metrekare birim fiyatlarına oranla çok daha uygun fiyatlar sunabilmesi bulunuyor. 

Kağıthane Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
birol karataş 7 yıl önce

kağıthanenin bütün mahalleleri sokakları ada bazında binanalar yapılmadığı taktirde çarpık kentleşme devam edecektir trafik otapark sorunları büyüyecektir

banner182

banner181