Kartal Karayolcular Sitesi ile Ferah Sitesi kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Orhantepe Mahallesi’ndeki Karayolcular Sitesi ile Ferah Sitesi’nin yerinde dönüşüm bilgilendirme toplantısına katılarak site sakinlerinin yerinde dönüşüm hakkında merak ettiği sorulara cevap verdi.

Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı’nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Keriş ile çok sayıda birim müdürü, Karayolcular Sitesi ile Ferah Sitesi sakinleri katıldı.

Site Sakinleri Merak Ettiği Sorulara Cevap Buldu
Toplantının başında Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürü Gökhan Akbulut, site sakinlerine bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, site sakinlerine 6306 Sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanunun getirdiği maliyet avantajları anlatıldı. Öte yandan, sitelerin dönüşüm çalışmaları kapsamında mevcut durumları; Mer’i planların plan notları ve hükümleri çerçevesinde gerek parsel-ada tabanlı, gerekse malik tabanlı hesaplamalar ile getirdiği avantajlar hakkında vatandaşlara bilgi verildi. 

Başkan Altınok Öz’den ‘Yerinde’ Dönüşüm Vurgusu
Toplantının devamında Başkan Altınok Öz, site sakinlerinin yerinde dönüşüm hakkında merak ettiği sorulara cevap verdi. Başkan Altınok Öz, Kartal Belediyesi’nin 2009 yılından beri gerçekleştirdiği deprem dönüşüm projesi sayesinde 44 bin 115 vatandaşın hayatının kurtarıldığını kaydetti. Türkiye’de ilk defa Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün Kartal Belediyesi tarafından kurulduğunu sözlerine ekleyen Başkan Altınok Öz, yerinde dönüşüm çalışmaları sayesinde vatandaşların oturdukları mahalleden taşınmak zorunda kalmadığını, yaşadıkları bölgede yeni binalarında hayatlarına devam ettiklerini sözlerine ekledi. 

Kartal Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181