Kentsel dönüşümde çözüm için çalışma grubu kuruluyor!
Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Türkiye'nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul'da temel atma aşamasına 15 yılda geldiklerini söyledi. "1 metrekarelik alanda hak sahibi olan bile kat karşılığı yer istiyor. Artık insanlar avukatlarla birlikte gelip daha fazla kazanmanın derdinde. Burada kötü niyet var" diyen Polat, kentsel dönüşüm yasasındaki bu sıkıntılar nedeniyle projelerin geciktiğini kaydetti.

ÇALIŞMA GRUBU KURULUYOR

Bu durumun düzeltilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile toplantılar yaptıklarını dile getiren Polat, "Bakanlık liderliğinde bir çalışma grubu oluşturuluyor. Biz de bu grubun içinde olacağız. Özel sektör ve ilgili kamu kurumu yetkililerinin bulunduğu bir grup olacak. Bu şekilde yasadaki sıkıntılı alanlar düzenlenecek ve gecikmelerin önüne geçilecek" diye konuştu.

YÜRÜME TÜNELİ YAPILACAK

Piyalepaşa İstanbul'un temel atma törenindeki konuşması sırasında projeye metro bağlantısı isteyen Polat'a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Çağlayan Adliyesi'ne metro bağlantısı yapacağız. Oradan buraya tünel yaparsınız metro konusu çözülür. Biraz hareket etmek lazım" diye cevap verdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demire an ise insanların otoparkı, sosyal alanları, okulu olan alanlarda yaşamak istediklerini belirterek, "Kentsel dönüşüm bu ihtiyaca cevap verecek" dedi.

PROJE 2019 SONUNDA TAMAMLANACAK

Beyoğlu Piyalepaşa'da 92 dönüm arazi üzerinde 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul'da 1+1'den 4+1 "e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 rezidans yer alıyor. Ticari üniteler, otel ve sosyal alanların yer aldığı projede ayrıca 120 mağazanın bulunacağı 1 kilometre uzunluğunda bîr de alışveriş caddesi yer alacak. Projenin 2019 sonunda bitirilmesi planlanıyor.

OKMEYDANI DA DÖNÜŞÜME GİRİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ise Piyalepaşa İstanbul'un temel atma töreninde konuştu. Bakan Sarı, Okmeydanı'nda da kentsel dönüşümün başlayacağını açıkladı. "Bugüne kadar kontrolsüz bir gelişme gösteren Okmeydanı'nda 24 harabe halinde bina, 10 binlerce sağlıksız yapı var" diyen Sarı, bu projeyle mevcut alanların yenileneceğini, bölgenin afete karşı riskli olan dokusunun düzeltileceğini, vatandaşın güvenli yaşam alanlarına kavuşacağını kaydetti.

Sabah Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181