Küçükçekmece Kanarya kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı!
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Kanarya Mahallesi 5011 sayılı parseli kentsel dönüşüm uygulamaları bilgilendirme toplantısında Kanarya Mahallesi sakinleriyle buluştu.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Yardımcıları Mehmet Kaplan ve Güven Aydın’ın yanı sıra meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Başkan Temel Karadeniz,  toplantıda Kanarya Mahallesi’nde 5514 (Eski 5011) parsel ve çevresini kapsayan riskli alana ait onaylanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı doğrultusunda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında merak edilen soruları cevaplayarak, plan ile ilgili bilgiler verdi.

“BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ KANARYA’DA KALACAK”
Başkan Karadeniz, “Plan resmi olarak onaylandı. Bundan sonraki etapta, plana uygun tasarım yapacağız. Tasarım ile ilgili de sizlerle tekrar toplanacağız. Bu alanda ikamet eden bütün vatandaşlarımız Kanarya’da kalacak. Söz konusu alan Florya Caddesi’ne inişte sol taraftaki Balaban sokağın alt tarafından başlıyor. Sağ tarafın dahil olmadığı Karakuş Sokak ve Hat Boyu Caddesi arasındaki alan. Burada üç farklı durumda olan vatandaşımız var. Tapusu olanlar ve parsellerinin üzerinde olanlar ile ilgili bir ihtilaf yok. Ecri misil tahakkuk ettirilenler var. Elinde hiçbir tapusu olmayanlar ile maliye hazinesi üzerine bina yapmış olanlar var. Tüm vatandaşlarımızla ayrı ayrı toplantılar yaparak çözüm arayacağız. Vatandaşlarımızdan spekülatif haberlere ve bilgilere kulak asmamalarını istiyorum” şeklinde konuştu.

“İMAR HAKKINIZI TİCARET+ KONUT OLARAK BELİRLENEN YERDE KULLANABİLECEKSİNİZ”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan planı da görsellerle vatandaşla paylaşan Başkan Karadeniz, “Bütün vatandaşlarımızın bir daire sahibi olmasına imkan sağlayan bir plan. Plana göre benim evim yeşil alanın üstünde kalmış diyerek, aklınıza sorular takılabilir. Bu ayrıntılara takılmayın. Yeriniz nerede olursa olsun, imar hakkınızı ticaret +konut olarak belirlenen alan içerisinde kullanabileceksiniz. Buradaki konutlarda bodrum + 12 kat olarak planlanıyor. Her şeyi sizlerle şeffaf bir şekilde konuşup, konuyu çözmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. 

Küçükçekmece Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sultan gündoğdu 7 yıl önce

20 senedir kanarya da kirada oturuyorum bende faizsiz ev alabilirmiyim

banner182

banner181