Özhaseki, 'Fikirtepe projesi 2 yıl içinde bitecek!'
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe'deki imar sorunları için özel bir çalışma oluşturduklarını belirterek, "Olaya neşter vuruyoruz. Taraflar itidalli olsun. Fikirtepe projesi 2 yıl içinde bitecek" dedi. Bakan Mehmet Özhaseki, Fikirtepe bölgesindeki inşaat şantiyelerini ve sorunlu bölgeleri gezdi. Bölgede vatandaşlar ile müteahhitlerle konuşan ve dertlerini dinleyen bakan, bir inşaatın 25'inci katından bölgeyi izleyerek Fikirtepe Platformu temsilcilerinden ve bakanlık yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra Fikirtepe Piatformu'nun düzenlediği toplantıya katılan bakan Özhaseki burada bütün müteahhitlerin ve toplantıya katılan muhtarların sorunlarını dinledi.

HAKLARI DEVRALIRIZ
Amaçlarının bağcı dövmek değil üzüm yemek olduğunu vurgulayan Özhaseki, "Biz, Fikirtepe'yi çözmek için bir grup kurduk. Arkadaşlarımız bu konuda detaylı çalışma yapıyorlar. Eğer bir adada 3'te 2 çoğunluğa ulaşan müteahhit varsa harekete geçmesi gerekir. 3'te 2 çoğunluğa ulaşamayan ya da mali sıkıntı çeken müteahhitler isterlerse haklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak devralacağız. Fikirtepe'de vatandaş, arsa sahipleri ve müteahhitler mağdur olmayacak. Bölgedeki anlaşmazlıkların önüne geçtikten sonra hızlı bir şekilde altyapı sorunlarını çözeceğiz" şeklinde konuştu.

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN
Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, Fikirtepe'de herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Nuhoğtu, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirdiğimiz toplantı, Fikirtepe için tarihi bir önem taşıyor. Fikirtepe, yalnızca İstanbul'un değil tüm Türkiye'nin en çok kazandıran projesi olma özelliğine sahip. Artık bugünden itibaren Fikirtepe'de vatandaş da, arsa sahibi de, müteahhit de üzerine düşeni yapacak. Sürecin önünü tıkayan sorunlar her ne ise çözülerek Fikirtepe tamamlanacak" dedi.

BAKANLIK HIZLANDIRACAK
Toplantıda konuşan Pana Yapı CEO Kürşat Ufuk, "Bakanlığın çalışmaları tüm Fikirtepe'nin tamamlanmasına yardımcı olacak" derken, Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Fikirtepe'deki engellerin kalktığına inandıklarını, bakanlığın kontrolüyle daha hızlı bir şekilde ilerleneceğini kaydetti. Erkan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Erkan da, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe'deki dönüşüme hız kazandıracak" ifadelerini kullandı.

Yeni Akit Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181