Pendik'in en büyük dönüşümü Gonca Sitesi'nde yapılıyor!
Pendik Belediyesinin ilçeyi depreme dayanıklı hale getirmek ve daha sağlıklı bir kent oluşturmak amacıyla yürüttüğü çalışmaların neticesinde her birinde onlarca ailenin yaşadığı sitelerde dönüşümler gerçekleşmeye devam ediyor. Dönüşüme giren en büyük sitelerden biri de 15 blokluk Gonca Sitesi oldu.

En büyük dönüşüm Gonca Sitesi’nde
Velibaba Mahallesi Aydos Caddesi üzerinde bulunan 216 dairelik Gonca Sitesi de kentsel dönüşüm fırsatından faydalandı. 38 bin 727 metrekare alana sahip site, bugüne kadar dönüşüme giren Pendik’teki en büyük site oldu.  6306 Sayılı Yasa kapsamında riskli yapı ilan edilen sitede yıkım süreci başlatıldı. Müteahhitle anlaşan sitenin raporları onaylanarak haziran ayında yıkım kararı alındı. Yıkım için verilen sürenin ardından dönüşüm için çalışmalar başlatıldı. 15 blokta yıkım gerçekleşirken dönüşümün ardından otoparkı, sosyal ve spor tesisleri,  yeşil alanlarıyla birlikte 10’ar katlı 10 bloklu yeni bir siteye dönüşecek.

Belediyeden kira yardımı
216 daireli sitede yıkımın ardından sitede oturan ve taşınmak durumunda kalan ev sahiplerine kira yardımı yapılacak. Pendik Belediyesi tarafından ev sahiplerine 18 ay boyunca 795 lira kira yardımı yapılacak.

Sırada başka siteler var
Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, sitelerin dönüşüm için Pendik Belediyesine başvurduklarını belirterek “Pendik’te ulaşım ve otopark sorununu çözen, yeşil ve sosyal alanları yeterli, toplumun her kesimini kucaklayan bir kentsel dönüşüm çalışması yürütüyoruz. Pendik’te kentsel dönüşümü toplumsal olarak talep eden, bütüncül bir yaklaşım var. Siteler dönüşmek için bize müracaat ediyor. Bu anlamada, dönüşüm bizim için bir şans. Bu şansı iyi kullanmak için var olan parsel içinde otopark sorununu çözmek, küçük parselleri birleşmeye teşvik etmek amacıyla bütün teşvik mekanizmalarını planlarımıza koyduk.” dedi. 

Pendik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181