Pendik'te kentsel dönüşüm başlıyor!
Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin'in büyük önem verdiği depreme dayanıklı ve sağlıklı kentleşmenin yolu Taşlıbayır'da açıldı. Kentsel dönüşüme yönelik imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 28.07.2015 tarihinde onaylanan Orta ve Dumlupınar Mahalleleri, Taşlıbayır bölgesinde parselasyon çalışması tamamlandı.

Pendik Belediyesi tarafından oluşturulan imar parselleri, İstimlak Müdürlüğü ile iki mahallenin muhtarlığında askıya çıkarıldı. Parselasyon planları, 21 Mart-22 Nisan tarihleri arasında askıda kalacak. Vatandaşlardan bu sürü içinde gelecek talepleri Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek uygun görülen değişiklikler yapılacak. Ardından Tapu kadastro ve Sicil müdürlüklerinde tescil işlemi gerçekleşecek. Bu işlemlerin tamamlanmalının ardından bölge yapılaşmaya açılacak.

Yıkılıp yeniden yapılacak.
Eskimiş yapı dokusunun yanında çıkmaz sokakları, çarpık yerleşimi, sosyal ve teknik altyapı yetersizliği üe eğitim donatı alanlarından yoksun bir yerleşim olan bölgeye binaların depreme dayanıklı hale gelecek şekilde yıkılıp yeniden yapılması yanında, çevresinin de sağlıklı, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kentsel gelişme sağlanması amaçlanıyor. Ulaşım ve trafik sorununun çözümüne yönelik yeni yol güzergâhları ve kavşaklar oluşturulurken, ana ulaşım akslan arazı topografyası ve trafik talepleri güz ününde bulundurularak belirlendi ve yol en kesitleri genişletilerek ara yollar kapatıldı. Zemin kaün otopark yapılması durumunda ''otopark+6 kat" olacak şekilde yapı yapılabilecek. Böylece, yeni planlarla binaların otopark sorunun çözümünde önemli bir fırsat sağlanmış oldu, Ayrıca plan bölgesi içerisinde eksik olan donatı alanları tespit edilerek yaşanabilir bir çevre için donatı alanları artırıldı.

Gazetem İstanbul 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181