Sur Yapı'dan Beykoz'da 70 dönümlük kentsel dönüşüm projesi!
17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara depremi sonrasında sağlam yapılaşma konusunun gündeme geldiğini söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Dört yıl önce dönüşüm yasasının çıkarılmasının sağlıklı şehirleşme konusunda alınan en önemli kararlardan biri olduğunu düşünüyorum. Kanun çıktığından bu yana önemli bir yol kat edildi fakat çalışmaların daha da hızlanması gerekiyor" diye konuştu. Sur Yapı olarak kentsel dönüşüme sosyal sorumluluk gözüyle baktıklarını ifade eden Elmas, "Kentsel dönüşüm çalışmalarında üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi.

BELEDİYELER DE VREDE OLMALI
Kentsel dönüşüm sürecinde tek bir formülün olmaması gerektiğini söyleyen Altan Elmas, "Her bölge için doğru formül farklı olabilir, bölgenin yapısına göre doğru formüle karar verilmeli" dedi. Elmas, şöyle devam etti: "Öte yandan bu süreçte mutlaka yerelyönetimlerin devrede olması gerekiyor. Belediyelerin müteahhit ve hak sahipleri arasında müşavir ve garantör olması süreci kolaylaştıracaktır. Boş bir arazide inşaat yapmakla kentsel dönüşüm arasında büyük fark var. Kentsel dönüşümde uzun bir süreci doğru yönetmek gerekiyor. Burada hak sahiplerinin beklentisi de süreci etkiliyor."

DÖNÜŞÜME ODAKLANDIK
Sur Yapı olarak kanun çıkar çıkmaz kentsel dönüşüm çalışmalarımıza başladıklarını anlatan Elmas, "Sektördeki tecrübemizden hareketle ihtiyacı olan bölgeleri iyileştirme konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. İstanbul'un 4 ayrı bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları yürütüyor, birkaç farklı bölgede de görüşmeler gerçekleştiriyoruz" dedi. Gaziosmanpaşa bölgesinde GOPAŞ ile birlikte dört yıldır çalıştıklarını söyleyen Elmas, "Şu ana kadar birçok aileyi eskiyen binalardan tahliye ettik ve yerleştikleri geçici evleri için her ay kira ödemelerini aralıksız olarak yapıyoruz. Gaziosmanpaşa'da çalışmalarımızda belli bir noktaya geldik ve proje tasarımlarına başladık" diye konuştu.

BEYKOZ'DA 70 DÖNÜMLÜK ÇALIŞMA
Ümraniye ve Ataşehir Yenisahra'da Barbaros Mahallesi'nde dönüşüm çalışmalarına başladıklarını kaydeden Elmas, "Bir başka dönüşüm projemizi ise İstanbul'un en güzel ilçelerinden biri olan Beykoz'da gerçekleştiriyoruz. Bölge halkının da uzun zamandır beklediği 2B sorunu çözüldü ve bölgede dönüşümün önü açıldı. Beykoz'da hak sahiplerinin büyük çoğunluğu ile anlaşma sağladık. 70 dönümlük bir alanı dönüştüreceğiz" diye konuştu.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ufoyxpyxyp 3 yıl önce

Yazıklar olsun sizin dürüstlük ilkenize bizi rezil ettiniz

Avatar
levent 2 yıl önce

bu proje iptal acaba bilgisi olan var mı?

banner182

banner181