Sütlüce-Örnektepe Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!
TOKİ, İstanbul Beyoğlu'nda Sütlüce ve Örnektepe mahalleleri kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor. TOKİ Başkam Turan "Sütlüce-Örnektepe projemizin ilk etabı için ihaleye çıkacağız. İlk etapta 400 konut inşa edeceğiz. Proje kentsel dönüşüme örnek olacak" dedi.

Proje hakkında bilgi veren TOKİ Başkanı M. Ergün Turan "Afetlere ve deprem riskine karşı şehirleri hazırlamamız gerekiyor. Yeni dönemde özellikle İstanbul'da daha aktif olacağız. Beyoğlu Sütlüce-Örnektepe Mahallesi kentsel dönüşüm projemizde yakın zamanda ihaleye çıkacağız. Sütlüce-Örnektepe Mahallesi projemiz İstanbul'da ve benzer yenileme alanlarında hayata geçirilecek projelere model olacak" dedi.

İLK ETAPTA 400 KONUT 
TOKİ ve Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile geliştirilen SütlüceÖrnektepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesi iki etap halinde tamamlanacak. İlk etabında 400 konut yapacaklarını söyleyen Turan "Beyoğlu Sütlüce-Örnektepe kentsel dönüşüm projemizin birinci etabı 65 bin 704 metrekarelik alanda yapılacak" dedi. Kentsel dönüşümün sadece fiziksel bir iyileştirme, sağlam bina yapmak olmadığını vurgulayan Turan, şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm çalışmalarımızda, semt sakinlerinin, esnafın iç içe olduğu, semt kültürünün gelişimine zemin hazırlayan sosyal yaşam alanları oluşturuyoruz. Sütlüce-Örnektepe kentsel dönüşüm projemizde de bu konsepti uygulayacağız. Vatandaşlarımızın ihtiyaç ve isteklerini de karşılayacak şekilde konut, ticaret, dini tesis, sosyal tesis ve kamusal yeşil alanların yapımını planladık. Projede vatandaşlarımızın ihtiyacının karşılanması için 16 dükkanın inşasını da yapacağız. Bütün bu özellikler ile projemiz tamamlandığı zaman özlediğimiz dayanışma kültürünü artıran mahalle kültürü projemizde hayat bulacak." dedi.

Sütlüce-Örnektepe kentsel dönüşüm projesini çok boyutlu olarak tasarladıklarını belirten Turan, konutları mevcut yerleşim alanın dokusu ile uyumlu ve silueti gözeten şekilde yapacaklarını söyledi. Turan ayrıca kentsel dönüşüm projeleri ile şehirlere yeni değerler katmamız gerektiğinin de altını çizerek, Sütlüce-Örnektepe kentsel dönüşüm projesinin Beyoğlu'na yeni bir değer katacağını, yeni bir yaşam alanının oluşacağını aktardı.

ÖNCELİK YAYALARDA
Kentsel dönüşüm projelerin sadece konutları dönüştürmek olmadığına vurgu yapan Turan, "Beyoğlu Sütlüce-Örnektepe Proje alanının ortasından gecen Derka Sokak, projedeki dlger Kamusal Peyzaj Alanları ile entegre olacak seklide korunarak yayalastırılmıs ve mahalle sakinlerinin kullanımına sunulmuştur. İdare olarak vatandaşlarımızın yürüyüş yapabileceği, yeni yasam alanları oluşturuyoruz" dedi.

HALİDBİN VELİD CAMİİ DE YENİLENİYOR
Proje alanı içerisinde yer alan ve daha ünce de mahallelinin hizmetinde olan Halid Bin Velid Camii'sini de yenileyecekleri belirten Turan "Cami, vaziyet planı ve siluet çalışmalarında hem dini/kamusal bir yapı olması hem de mahalle sakinlerinin alışkanlıklarının kesintiye uğratılmaması adına aynı konumunda yeniden planlanmıştır. Ayrıca cami fonksiyonuna ek olarak, topografya gerekliliklerinden ortaya çıkan mekanlar kamusal kullanımın olduğu bir sosyal tesis olarak planlanmıştır" dedi.

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet doğan 7 yıl önce

Ben orada oturuyordum 6 seneyi geçti evimizi terk edeli hala yapılacak kiralarımızda vermiyorlar artık mevlam görüyor hesabı mahşerde

Misafir Avatar
Gurbetciyim Bana adaletsiz davranildi isbata hazir 7 yıl önce @ahmet doğan

Ahmet dogan beye sonuna kadar katiliyorum kiralarimizi tam vermiyorlar verdikleride komik bir kira mahallede kiralik ev 1500 e bulamazken 800 tl veriyorlar 7 sene once bizi kandirdilar Adaletsiz davranildi 5x 105 m2 -+dairem varken 4x 75 m2 daire verdiler ve en kotu yerden verdiler iyi yerleri hiltona ve gayri muslumler verdiler Anlasmalara uymadilar Dert Buyuk hala ne olacagi belli degil

Beğenmedim! (0)
Avatar
Gurbetci Kuheylan 7 yıl önce

Burada bana cok haksizlik yapildigi inancindayim Basbakanimizdan bu gurbetcinin Dinlenmesini cok Rica ediyorum meilim [email protected] gurbetden vatana cok selamlar

banner182

banner181