Teknik Yapı, Yücel Sitesi'nin yıkımını gerçekleştirdi!
Deprem dönüşüm ve yerinde dönüşümde Türkiye’ye örnek olan Kartal Belediyesi, “Dönüşümde Kartal Modeli” kapsamında Kartal halkının sağlıklı konutlarda yaşamaları için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Kartal’da dönüşüm sürecine katılan Yücel Sitesi’nin yıkımı gerçekleştirildi. 

Orhantepe Mahallesi Üsküdar Caddesi No:230’da bulunan, 1989’da yapılmış olan, 24 Blok 5’er katlı toplam 240 bağımsız bölümden oluşan Yücel Sitesi’nin yıkım törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Teknik Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ve yönetim kurulu, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Kartal Meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları, Kartal Belediyesi iştirak şirket yöneticileri, mülk sahipleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.   

“Dönüşümle birlikte gelişen  bir Kartal ortaya çıkıyor”
Törende konuşan Başkan Altınok Öz, “Bugün çok güzel bir gün. Bugün değişen, dönüşen ve gelişen bir Kartal var. Bu dönüşüm cesaretini gösteren ve bu yatırımı yapan yatırımcıyı kutluyorum. Ben, site sakinlerini, anlaşarak bu noktaya geldikleri için kutluyorum. Baştan beri söyledik. Olası bir depremde herkes aşağıda, sağ kalanlar diyor ki -devlet nerede?-. Devlet, 6306 sayılı yasa ile varlığını gösterdi. 6306 sayılı yasa ne diyor? -Bina çürükse yıkacağım kardeşim- diyor. İşte bu kanun, bana göre inşaat sektörü için de Türkiye’nin geleceği için de önemli kanunlardan birisi “ dedi. 

Yüksek binalarda asansör gerçeğine dikkat çeken Başkan Altınok Öz, “ Kartal Belediyesi’nin verdiği bir arazide Asansörcüler Derneği ve Milli Eğitim işbirliği ile Asansör Teknik Meslek Lisesi yapılacak. Yüksek binalarda çalışma yapılıyor. Bunun da bir eğitimi olmalı. Bu yüzden Kartal’da AKUT’la beraber, yüksek binalarda çalışanlara eğitim veren bir yer yapıyoruz. Orada eğitim almamış, sertifika almamış işçiler yüksek binalarda çalışamayacaklar” dedi. 

Şu ana kadar Kartal’da yarım kalan inşaat olmadığını belirten Başkan Altınok Öz, “Demek ki Kartallılar müteahhit seçimlerini doğru yapıyor. Bu noktada öncü belediye oluşumuz ve doğru yol göstermemiz de çok önemli. Belediyemizin internet sitesinde bir anlaşma metni var, orada hem vatandaşı hem de yatırımcıyı koruyan maddeler var. Biz, oluşan rantı halka sunduk. Biz halkın da yanındayız, yatırımcının da yanındayız, sermaye düşmanı değiliz. Kimse Kartal Belediyesi’ni holdinglerin temsilcisi gibi göstermeye kalkmasın. Kartal Belediyesi, imardan oluşan artı değeri halka vermekten hiç geri durmamıştır, veriyor, vermeye de devam edecek. Ama bunun yanında Kartal’a büyük hizmetler veren sermayenin de hakkını vermeye devam edecek. 46. siteyi dönüştürerek afet riskinden kurtardığımız 44.000 can oldu, hedefimiz 100.000. Proje 24 ayda teslim edilecek. Biz Kartal Belediyesi olarak -önce insan- diyoruz. Hizmet eden herkes bizim için geçerlidir. Değişime ve dönüşüme inanıyoruz, gönüllüyüz. Kimsenin bu konuda Kartal Belediyesi’ni geçeceğini düşünmüyoruz. Herkesi kutluyorum. Allah iş kazası vermesin, kaza bela vermesin” diye konuştu.

“Kartal dönüşümde Türkiye’ye örnek oldu”
Törende konuşan Teknik Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da Kartal’ın İstanbul’daki deprem dönüşüm çalışmalarında en iyi belediye olduğunu söyledi. Durbakayım, “Kartal bugün Sayın Altınok Öz Başkan sayesinde kentsel dönüşümde Türkiye’de çağ atlamıştır ve Türkiye’de örnek hale gelmiştir. Devletin kentsel dönüşümde attığı adımlara en çabuk uyum sağlayan belediyelerin başında Kartal Belediyesi geliyor. Kartal’ı dönüşümde örnek ilçe yapan, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve onun takım arkadaşlarıdır. Onları kutluyoruz” dedi. 

Konuşmaların ardından Kartal Belediyesi Zabıta Ekipleri, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin güvenlik önlemi aldığı alanda iş makineleri yıkım işlemini gerçekleştirdi. 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e site sakinleri adına teşekkür eden Hüseyin Niyazi Adalı, “Dönüşüm sürecinde Başkanımızın desteği ve yardımları, bizim dönüşmemizi sağladı. Kendisine tüm maliklerimiz adına çok teşekkür ediyoruz” dediler. 

Mevcutta 24 Blok 5’er katlı toplam 240 bağımsız bölümden oluşan Yücel Sitesi 12519 Ada, 509-510 Parselde Teknik Yapı tarafından yapılan yeni projeyle, 12 Blok (5 Blok 21’er kat, 1 blok 20 kat,3 blok 16’şar kat ve 3 blok 13’er kattan oluşacak. Projede açık havuz, sauna, buhar odası, fitness salonu, soyunma odaları, kapalı otopark ve yüksek standartta sosyal kullanım alanları ve ayrıca misafirler için açık otopark alanı bulunuyor. Toplam 990 daire (1+1, 2+1 ve 3+1 daireler) ve 17 adet ticari birim yer alacak. İnşaat faaliyeti yaklaşık 23.500 m2 alanında imar parseli üzerinde gerçekleştirilecek.

Kartal Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AYNUR KESKİN 6 yıl önce

KENTSEL DÖNÜŞÜM HAK MAHRUMİYETİ KİRA YARDIMI TEMMUZ/ 2018 AYI BEDELLERİ BELLİ OLDUMU.

banner182

banner181