Üsküdar Evleri projesi ile 500 binanın dönüşümü başlıyor!
Üsküdar Belediyesi kentsel dönüşüme örnek gösterilecek bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. Çamlıca Camisi'nin eteklerinde kalan 180 dönümlük araziyi 18 ayda dönüştürmek için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile çalışmalara başlandı. 26 Ağustos Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla yıkıma başlayacaklarını söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Tamamıyla yerinde dönüşüm uygulayacağız. Hiçbir vatandaşımız yerinden, yurdundan olmayacak" dedi. Başkan Türkmen, "Burada yüzde 78 vatandaşın, yüzde 22 TOKİ'nin olacak şekilde anlaşıldı. 250'ye yakın görüşme yapıldı. Vatandaşların çoğunluğu dönüşüme razı ancak 5'te 1 karşı gelenler de var" diye konuştu.

500 BİNA VAR
Kentsel dönüşümde önemli olanın sürecin başlaması olduğunun altını çizen Başkan Türkmen, "En büyük hedefimiz bu plana göre yapılaşmanın başladığını millete canlı canlı göstermek" ifadelerini kullandı. Kentsel dönüşüm ile ilgili itirazlara açıklık getiren Türkmen, "Vatandaş diyor ki, 'Benim 6-7 katım var. Yıkayım, yapayım, cebimden de para çıkmasın, müteahhide kalacak olan payı da imarla ver' Bunun adı dönüşüm değildir. Bu bir katliamdır" dedi. Başkan Türkmen, "Bu bölgede 500 tane bina, bin 500 tane daire var. Komple yıkılacak ve Üsküdar Evleri projesi hayata geçecek" diye konuştu.

NATO YOLU YILBAŞINDA TESLİM
Başkan Türkmen yine TOKİ'yle ortak başka projeler de hayata geçirdiklerini belirterek, "TOKİ, 7 dönüm arsa üzerinde 174'ü konut, 7'si işyeri olmak üzere 181 bağımsız bölüm inşa etti. Bu yıl sonunda hazır olacak. Daha sonra, Birlik Camisi yanındaki 38 dönümlük arsamıza başlıyoruz. Bu dönem sonuna kadar Üsküdar'da, sadece belediye olarak 3 ya da 4 yerde şantiye alanımız olacak. Nato Yolu'ndaki projemiz de yılbaşında teslim edilecek" ifadelerini kullandı.

EVLER 1 MİLYON LİRA OLACAK
Üsküdar'ın, İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu dile getiren Türkmen, ilçede taşra diye tabir edilen mahallelerde; kaçak yapıların, plansız, projesiz ve ruhsatsız inşaatların oldukça fazla olduğuna dikkati çekti. Başkan Türkmen, "Şu anda 5 katlı binayı satsan 300 bin TL etmez. Çünkü kimse kaçak binaya para vermiyor. Ama yarın bir daire, Kirazlıtepe'de, Burhaniye'de, Küplüce'de 1 milyon TL olacak" diye konuştu. Dönüşümle ilgili kırmızı çizgileri olduklarını ifade eden Başkan Türkmen, siteleşme olmayacağını ve mahalle kültürünün devam ettirileceğini vurgulayarak, otoparksız projelere de izin vermeyeceklerini söyledi.

KİŞİBAŞI YEŞİL ALAN 8.8 METREKARE
Başkan Hilmi Türkmen, "Bizim kişibaşına yeşil alanımız 2014'te 6 metrekareydi, şu anda 8.8 metrekare. Kentsel dönüşümle yeşil alanlar kazanacağız. 2019'da seçimlere kadar yeşil alan oranı 10 metrekare olacak. Bu Avrupa standartlarının çok üstünde" diye konuştu.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181